Kaip pagaminti Velingtono kepsnį

Kaip pagaminti Velingtono kepsnį

Močiutės obuolių pyragas
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip paruošti pasakiškai skanius mėsos kotletukus mažyliams
Čenakai su kiauliena
Marmurinio šokolado tortas

Velingtono kepsnys — prabangus ir šventiškas patiekalas, tinkantis tiek didžiausioms metų šventėms, tiek romantiškoms vakarienėms.

Šiam puikiam patiekalui paruošti mums reikės kokybiškos jaučio mėsos. Jeigu netyčia nežinote, kas yra jautienos nugarinės išpjova, žinokite: tai toks jaučio raumuo, kuris dėl paties jaučio dydžio yra irgi didelis, tačiau įsitaisęs tokioje vietoje, kuri beveik nedirba. Todėl šis raumuo yra ypatingai sultingas ir minkštas, todėl be abejo ir labai skanus.  Tad prie darbo, nes patiekalo gaminimas užtrunka tikrai ne 10 minučių.

Mums reikės:

  • 500 gramų išpjovos
  • 500 gramų grybų
  • Vienas didelis svogūnas
  • Garstyčios (geriausia, kad būtų su grūdeliais)
  • 100 gramų vytinto kiaulienos kumpio
  • Pakelis apie 200-250 gramų sluoksniuotos bemielės tešlos

Gaminimas

Paruošiame mėsą — nupjaus­tome saus­gy­sles ir kiek įma­noma visas plė­ves nuo mėsos. Pad­ru­ski­nam, papi­ri­nam ir pake­pam gerai įkai­tin­toj kep­tu­vėj su alie­jumi iš visų pusių. Nevar­ty­kite mėsos šakute — išbėgs sultys.

Kep­kite kiek­vieną pusę tik vieną kartą. Paru­davo ver­čiat, paru­davo — vėl ver­čiat. Klau­siate, kam rei­kia apkepti? Apkepti rei­kia tam, kad kepant orkai­tėj iš mėsos neiš­bėgtų sul­tys. Apke­pusi mėsos išorė lyg plė­velė sulaiko sul­tis. Apke­pu­sią išpjovą dedam į lėkštę ir apte­pam garstyčiomis.

Į kep­tuvę kur kepė mėsa dedam smul­kintą svo­gūną. Kol keps svo­gū­nas rei­kia su vir­tu­vi­niu kom­bainu arba smul­kin­tuvu susmul­ki­nam grybus.

Juos irgi dedame į kep­tuvę. Kepame tol, tol kol iš grybų išga­ruos van­duo ir gau­sime tokia apy­sausę košę. O iki to, pasi­tie­siam plė­velę, ant jos išdė­lio­jam kumpį. Ant kum­pio tepame iškeptą grybų masę. Į vidurį dedame išpjovą. Viską stan­džiai suvy­nio­jame ir dedame į šal­dy­tuvą kele­tui minučių.

Ant ati­tir­pin­tos teš­los lakšto dedame ištrauktą iš šal­dy­tuvo “vynio­tinį” (rei­kia nepa­miršti nuimti plė­velę). Visą likusį teš­los plotą apte­pam plaktu try­nių — bus kaip kli­jai. Mėsą suvy­nio­jam į tešlą, jei kur rei­kia dar pate­pam tryniu.


Dedame į skardą, apte­pam try­nių, įpjau­nam keliose vie­tose. Šau­nam į iki 200 laips­nių įkai­tintą orkaitę. Kep­sime maž­daug 30 min, arba  kol tem­pe­ra­tūrą mėsos vidu­ryje bus ~60 laips­nių (lai­kas pri­klauso nuo dydžio). Iškeptą mėsą nepa­mirš­tam palai­kyt 10 min!!!  ir tik po to pjaustyt.

 

Velingtono kepsnį patiekiame šiltą su mėgiamomis salotomis.

Ska­naus

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1