Nuostabus užkandis prie alaus ar vyno kuris paįvairins Jūsų stalą, o svečiai liks pamalonint ir nustebę. Mano pačios šeimos tiesiog dievinami, ypač vyrų ir vaikų. Rekomenduojama prie šių svogūnų pasigaminti ir padažus, pvz.: majonezas + grietinė + česnakas + krapai, arba majonezas + kečupas + česnakas, pagal jūsų skonį, ką labiausiai mėgstate. Svogūnų žiedai puikiai tiks išvykoms į gamtą ar puikiem pasivedėjimams namuose šaltais žiemos vakarais.
Gaminimui Jums prireiks:
[list_style_star]
¼ (40 g) puodelis miltų
½ šaukštelis druskos
Šaukštelis juodųjų pipirų
Šaukštelis maltos raudonos paprikos
1 (250 ml), puodelis natūralaus jogurto (manau tiktų ir pienas)
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų svogūnams apvolioti
4 puodeliai grūstų bulvių traškučių
2 dideli svogūnai
3 šaukštai augalinio aliejaus
[/list_style_star]
Paruošimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° temp.. Į didelį dubenį, sumaišykite ¼ puodelio miltų, ½ šaukštelio druskos, šaukštelis juodųjų ir raudonųjų pipirų, jogurtą, kiaušinius ir lengvai šluotele išmaišykite.
2. Kitame vidutinio dydžio dubenyje suberkite 2 šaukštus miltų.
3. Bulvių traškučiai turėtų būti gerai sutrinti.
4. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite į žiedus apie centimetro pločio.
5. Aptepkite kepimo skardelę su aliejumi. Kepti reikės orkaitėje apie 8 min – arba tol, kol aliejus pradeda šnypšti. Tuo tarpu, apvoliokite svogūnų žiedus į miltų mišinį ir merkite į dubenį kuriame užmaišėte tešlą.
6. Pašalinkite tešlos perteklių palaikydami svogūno žiedą stačią.
7. Tada pamaišykite žiedą trupiniuose.
8. Paruoštus žiedus guldykite ant kepimo skardos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos maždaug 8 minutes.
9. Pabarstykite jei dar reikia druska, kol svogūnų žiedai dar karšti.
10. Patiekite su padažu.
KOMENTARAI
O vietoj traskuciu, galima naudota ka nors kita, nes jie nera labai sveika.