Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną

Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną

Močiutės obuolių pyragas
Kaip skaniai pagaminti balandėlius?
Čili sriubos receptas
Avinžirniai ypač naudingas produktas
Skaniausi – čirviniai blynai
2019 metais išimties tvarka  J.Ohmanui suteikta Lietuvos pilietybė. Ta proga žymus ir dabar daugiausia laiko Lietuvoje praleidžiantis dokumentinių filmų kūrėjas, filologas ir žurnalistas pasidalino savo mėgstamiausiu obuolių pyragu, kuris kaip Jis pats sako, turėtų patikti visiems Lietuviams. Obuoliu pyragas neatsiejamas nuo Lietuvos, tai tikras Lietuviškas kepinys ir desertas.

Šiam obuolių pyragui reikės:

~300 g margarino,

miltų tiek, kad tešla būtų kaip šiek tiek sukietėjęs statybinis glaistas,

4 arbatinių  šaukštelių cukraus,

4 obuolių,

cukraus ir cinamono – pagal skonį.

Taip pat skaitykite: Močiutės obuolių pyragas

Margariną sumaišyti su miltais ir į tešlą įberti 4 šaukštelius cukraus. Viską išminkyti. Tešlą pakloti pasirinktoje kepimo formoje, prieš tai jos dugną ištepus margarino liekanomis jo pakuotėje. Tuomet ant viršaus sužerti gabalais supjaustytus (apie 3–4 cm ilgio) obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu (pagal skonį). Kepti 15-20 min. 225 laipsnių karščio orkaitėje.

Karštą šį pyragą tinka valgyti, paskaninus jį ledais. Tačiau tikrasis šio pyrago skonis atsiskleis antrą ar net trečią dieną po kepimo, laikant jį kambario temperatūroje.

Skanaus.

5.0
ĮVERTINIMAS
obuoliu pyragas
2 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0