Kaip pagaminti guliašą?

Kaip pagaminti guliašą?

Vieno kąsnio sumuštiniai
Naminiai maskarponės sūrio ledai
Čili sriubos receptas
Čenakai su kiauliena
Skaniausi – čirviniai blynai

Guliašas yra tikra klasika lietuviškoje virtuvėje. Tai patiekalas, kuris šildo mūsų širdis ir sielą šaltais žiemos vakarais, kai dangus visa diena būną pilkas ir taip trūksta saulės šviesos.  Guliašas gan lengvas patiekalas, tačiau reikia žinoti kelias taisykles jį gaminant. Norint, kad jis iš tiesų būtų toks skanus, kaip iš mūsų vaikystės prisiminimų, reikia atkreipti dėmesį į kelias svarbias smulkmenas. Šiame straipsnyje mes pasidalinsime su jumis mūsų šeimos guliašo receptu.

Sudėtiniai guliašo ingredientai

Norėdami paruošti tirštą ir aromatingą guliašą, jums prireiks šių ingredientų:

  • 700 g tinkamos jautienos, supjaustytos plonomis juostelėmis arba norimo dydžio gabaliukais.
  • 3-4 šaukštai miltų.
  • Alyvuogių aliejaus.
  • 1 didelio svogūno, supjaustyto gabaliukais.
  • 4 česnako skiltelių, susmulkintų.
  • 2 paprikos (žalios arba raudonos), supjaustytos gabalėliais.
  • 4 šaukštai pomidorų pastos.
  • 2 šaukštai saldžiosios paprikos.
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos.
  • 1/2 stiklinės balto vyno.
  • Apie 400 ml sultinio (geriausiai tinka jautienos sultinys, bet galite naudoti ir kitą sultinį arba vandenį).
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo procesas

  1. Supjaustytą jautieną apvoliokite miltuose taip, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų miltu.
  2. Troškinimui skirtame inde įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Dėkite dalį mėsos gabalėlių ir kepinkite juos tol, kol jie taps gražiai apskrusi iš visų pusių. Tada išimkite mėsą ir atidėkite šalį. Pakartokite tą patį su kitais mėsos gabalėliais.
  3. Į troškintuvą įpilkite dar alyvuogių aliejaus, supilkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite juos, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite česnakus, paprikas ir toliau kepinkite, nuolat maišydami. Kai daržovės suminkštės, į troškintuvą sudėkite apkepintą mėsą, supilkite saldžiąsias ir rūkytas paprikas, pabarstykite druska ir pipirais, suberkite pomidorų pastą ir viską gerai kepinkite dar kelias minutes.
  4. Įpilkite balto vyno ir gerai ištirpinkite visa, kas prikepė. Tada supilkite sultinį arba vandenį.
  5. Pasirinkite, kaip toliau troškinsite. Galite šį patiekalą kepti orkaitėje apie 1,5 valandas, arba ant mažos ugnies viryklėje. Jei virsite viryklėje, nepamirškite reguliariai maišyti, kad padažas neprikliuptų prie indo dugno. Troškinkite apie 1,5-2 valandas arba tol, kol jūsų mėsa bus minkšta. Paskutines 20-30 minučių troškinkite su atidengtu dangčiu, kad padažas sutirštėtų.
  6. Jei padažas pernelyg tirštas, galite jį sutirštinti krakmolu arba milteliais. Jei pernelyg tirštas, praskieskite vandeniu arba sultiniu.
  7. Prieš patiekdami, įmaišykite guliašą su grietine ir pabarstykite šviežiomis petražolėmis. Galite patiekti šį skanų guliašą su virtais makaronais arba bulvių koše.
guliasas

guliasas

Skanaus!

Tikimės kad patiko ir Jums, jei turite patarimų ar norite pasidalinti savo receptu, komentuokite apačioje.

Gal patiks: Žemaičių blynai

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0