Japoniški baklažanai su miso padažu

Japoniški baklažanai su miso padažu

Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Varškės apkepas
Skaniausi – čirviniai blynai
Kaip pagaminti skaldytų žirnių sriubą
Kaip marinuoti grybus

Šiandien gaminsime nuostabius japoniškus baklažanus su miso padažu. Japonų virtuvę perprasti tikrai nėra sunku. Joje dominuoja vos keletas maisto gaminimo technikų, o padažų sudedamosios dalys beveik nesikeičia.Baklažanai ten yra viena iš pagrindinių daržovių ir jie ją gamina su visokiausiais padažais. Šis patiekalas dar puikus tuo, kad puikiai tinka veganams.

Japoniški baklažanai su miso padažu

2 dideli baklažanai
1 aitriojo pipiro (šviežio ar džiovinto) ar 1 a.š. džiovintos aitriosios paprikos
3 v.š. sakės
3 v.š. mirino
3 v.š. cukraus
2 v.š. sojos padažo
3 v.š. miso miltų
6 v.š. sezamų aliejaus
Druskos baklažanų pabarstymui

Baklažanus supjaustome riekelėmis, pabarstome juos druska ir paliekame 15 – 20 min pastovti. Nupilame išsiskyrusį skystį.
Keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų, suberiame (pjaustytus) aitriuosius pipiriukus. Sudedame baklažanus, kepame juos 8 min, kol suminkštėja. Baklažanus reikia kepti labai stipriai įkaitusiame aliejuje – tada jie neprisigers riebalų.
Sumažiname ugnį ir supilame iš sakės, mirino, cukraus ir sojų padažo padarytą mišinį. Pamaišydami kepame keletą minučių.
Sudedame miso miltus, įpilame keletą šaukštų vandens ir maišydami kepame dar keletą minučių.
Tiekiame su ryžiais.
 Skanaus
1.8
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
10 naudotojas balsai x 1.5

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0