Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
Kaip pagaminti veganiškus TWIX batonėlius
Kaip pagaminti Sūrio spurgytes su jalapenu
Naminiai Kijevo kotletai su žalumynais
Saldžioji bulvė – auginimas, maistinės savybės – receptai

Jei patinka saldumynai, patiks ir šis puikus maskarponės sūrio tortas. Jei reikia torto greitai, o iš Maximos pirkti nesinori, norisi svečius pavaišinti, kažkuo pagamintu savo rankomis, tai šis greitai paruošiamas nekeptas maskarponės sūrio tortas kaip tik Jums. Reikia paminėti, kad šis tortas bus gaivus ir ne per saldus. Valgysis lengvai ir puikiai tinka pavasariui ar ankstyvai vasarai. Kitas svarbus dalykas, jam pagaminti nereikia orkaitės, o iš vis geriausia yra tai, kad jį pagaminti yra tikrai labai lengva, o jo skonis sužavės visus.

Nekeptas tortas turi daug savo pliusų, jam nereikia skirti daug laiko. Ir kas svarbiausia, nereikia kepti biskvito.

Pagaminti maskarponės sūrio tortui mums reikės:

  • Sausainių torto pagrindui (man labiausiai patinka tradiciniai “Du gaideliai“) – 200 g.;
  • Sviesto – pusė pakelio (100 g.);
  • Kreminio Mascarpone sūrio (tinka ir kiti: Ricotta, Philadelphia ar net kreminė varškė) – 500 g.;
  • Cukraus – 180 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Plakamosios grietinėlės (riebios) – 400 ml.;
  • Želatinos – 3 v.š. (15-20 g.);
  • Vandens – 60 ml.;
  • Mažos citrinos.

Mascarpone sūrio tortasTaip pat skaitykite: Veganiškas obuolių pyragas

Gaminimas

  1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu. Galima ir blenderiuoti. Susmulkiname sausainius iki miltų konsistencijos ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Viską suberiame į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuojame torto pagrindą. Dedame į šaldytuvą.
  2. Citrinos žievelę nutarkuojame, išspaudžiame sultis ir sumaišome su želatina bei vandeniu. Paliekame, kol išbrinks. Išbrinkusią želatiną pašildome puode ar mikrobangų krosnelėje (neužviriname!!), kol granulės ištirps. Lengvai atvėsiname.
  3. Per tą laiką kreminį sūrį išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tuomet supilame grietinėlę ir viską kartu išplakame iki purumo.
  4. Plona srovėje, po truputį ir pastoviai plakant į kremą pilame ir želatiną.
  5. Paruoštą kremą supilame ant jau anksčiau pagaminto sausainių pagrindo, tolygiai paskirstome ir dedame į šaldytuvą 3-4 val. arba per naktį, kol sustings.
  6. Tortą galime papuošti įvairiais vaisiais ar uogomis. Man labiausiai patinka papuošti braškėmis.
5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
2 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: