Veganiškas šokoladinis pyragas

Veganiškas šokoladinis pyragas

Cinamonas – jo vartojimas ir nauda žmogaus organizmui
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip pagaminti Velingtono kepsnį
Krabų lazdelės tešloje
Saldžioji bulvė – auginimas, maistinės savybės – receptai

Šiandien gaminsime puikų veganišką šokoladinį pyragą. Šis veganiškas šokoladinis pyragas yra puikaus skonio – pyragas: drėgnas, su daug šokolado ir gaunasi tikrai ne per saldus. Papuošiame braškėmis ir svečiai net nepasakys iš ko jis ir kaip pagamintas. Patiks ir veganams ir ne tik jiems 🙂

 

Veganiškui šokoladiniui pyragui reikės:

stiklinė cukranendrių cukraus

3 stiklinės kvietinių miltų, naudoju Spelytos miltus

3/4 stiklinės kokybiškos kepinių kakavos

1/2 a. š. druskos

2 a. š. sodos

2 a. š. vanilės

2 a. š. obuolių acto

1 stiklinė virinto vandens

3/4 stiklinės ištirpinto kokoso aliejaus

200 g juodo šokolado (svarbu, kad sudėtyje nebūtų pieno – jis būtų veganiškas)

braškių puošimui

riešutų puošimui.

 

Pyrago gaminimo eiga:

  • Į dubenį supilame visus sausus ingridientus ir gerai išmaišome.
  • Ištirpiname kokoso aliejų keptuveje ir sumaišome jį su šiltu virintu vandeniu ir obuolių sidro actu.
  • Sumaišytus šlapius ingridientus supilame į dubenį su sausais ingridientais ir labai gerai išmaišome.
  • Ištirpdome 100 g šokolado ir supilame į tešlą. Bei viską gerai išmaišome.
  • Sukapojame likusius 100 g šokolado ir supilame į tešlą. Ir vėl viską išmaišome.
  • Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame kokoso aliejumi.
  • Supilame tešlą į kepimo formą.
  • Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1 valandą.

 

Kai pyragas baigia kepti, ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame jam atvėsti, nes kitu atveju, jis gali gražiai neišsiimti iš formos. Pabarstome smulkintais riešutais ir padekoruojame šviežiomis braškėmis.

Serviruojame ir vaišinamės. Skanaus.

2.1
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
15 naudotojas balsai x 1.9

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1