Kaip skaniai iškepti antį – Kepta antis orkaitėje

Kaip skaniai iškepti antį – Kepta antis orkaitėje

Koks gi būtų smagiausių švenčių stalas be paukščio - šiuo atveju be anties, gerai išmarinuotos ir  įdarytos su skaniausiu  garnyru šale? Jau nuo senų

Kaip pasigaminti GHEE (GHI) sviestą
Kaip pagaminti Velingtono kepsnį
Kaip pasigaminti naminės starkos
Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas

Koks gi būtų smagiausių švenčių stalas be paukščio – šiuo atveju be anties, gerai išmarinuotos ir  įdarytos su skaniausiu  garnyru šale? Jau nuo senų senovės vienas svarbiausių kalėdinių patiekalų buvo obuoliais įdaryta kepta antis. Kiti populiarūs kalėdiniai paukščiai – kalakutai, žąsys ir vištos. Šiandien pateiksime mūsų mėgstamą keptos anties receptą.  Rinkitės 2–3 kg antį, tokios yra dar jaunos ir skanios.  Antis turi būti lygi ir blizganti.

Keptai ančiai gaminti reikės:

  • 1 anties (~2 kg),
  • šaukšto balzaminio vynuogių acto,
  • šaukšto medaus,
  • šaukšto citrinos sulčių,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • 5-6 obuolių.

Gaminimas

Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.
Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.
Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)
Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.

Patarimai:

  • Jei antį kepsite ne kepimo rankovėje, kepantį paukštį kas pusvalandį pašlakstykite išvarvėjusiais riebalais.

  • Dėkite antį į skardą krūtinėle aukštyn ir kepkite priklausomai nuo dydžio (12,5 valandos).

  • Išimkite iš skardos, perkelkite ant grotelių virš kriauklės arba popieriaus, kad sugertų riebalų lašus.

  • Prieš pjaustydami leiskite ančiai „pailsėti“ apie 15 minučių.

5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
5 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: