Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Kaip pagaminti Rizoto (daugiaryžis) su grybais
Kaip pagaminti gerus macaroons namuose
Skaniausi – čirviniai blynai
Kaip pasigaminti žalia-valgiams tinkantį „tuną”
Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai
Šiandieną gaminame virtų bulvių cepelinus.  Tai tradicinis Lietuvių patiekalas, kuris tikrai nepaliks nei vieno  abejingo.

Mums reikės:

  • Bulvių, apie 1 kg
  • Kiaušinio, 1 vnt.
  • Kiaulienos faršas, ~400 g
  • Svogūnų, 2 vnt.
  • Morkos, 1 vnt.
  • Krakmolo, 3/4 stiklinės
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įmušame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vienalytės masės;
  2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
  3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
  4. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
  5. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome). Arba su grietinės – sviesto padažu.  Pabarstome krapais.

Virtų bulvių cepelinai paruošti, Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0