Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Kaip pagaminti gerus macaroons namuose
Kaip pagaminti traškią kiaulieną kinietiškai
Trys skaniausi mūsų išbandyti obuolių pyragai
Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose
Kaip pagaminti Rizoto (daugiaryžis) su grybais
Šiandieną gaminame virtų bulvių cepelinus.  Tai tradicinis Lietuvių patiekalas, kuris tikrai nepaliks nei vieno  abejingo.

Mums reikės:

  • Bulvių, apie 1 kg
  • Kiaušinio, 1 vnt.
  • Kiaulienos faršas, ~400 g
  • Svogūnų, 2 vnt.
  • Morkos, 1 vnt.
  • Krakmolo, 3/4 stiklinės
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įmušame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vienalytės masės;
  2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
  3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
  4. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
  5. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome). Arba su grietinės – sviesto padažu.  Pabarstome krapais.

Virtų bulvių cepelinai paruošti, Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: