Šiandieną gaminame virtų bulvių cepelinus. Tai tradicinis Lietuvių patiekalas, kuris tikrai nepaliks nei vieno abejingo.
Mums reikės:
- Bulvių, apie 1 kg
- Kiaušinio, 1 vnt.
- Kiaulienos faršas, ~400 g
- Svogūnų, 2 vnt.
- Morkos, 1 vnt.
- Krakmolo, 3/4 stiklinės
- Druskos pagal skonį
- Maltų pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
- Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įmušame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vienalytės masės;
- Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
- Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
- Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
- Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome). Arba su grietinės – sviesto padažu. Pabarstome krapais.
Virtų bulvių cepelinai paruošti, Skanaus!
KOMENTARAI