Purus, minkštas ir skanus varškės apkepas

Purus, minkštas ir skanus varškės apkepas

Kaip išsirinkti išmanųjį laikrodį
Kaip sumontuoti duris
Kaip pridėti rusų/vokiečių kalbą jūsų kompiuteryje
Kaip pasidaryti kalėdų eglutės žaisliukus?
Kaip nuvalyti apšalusį priekinį stiklą

Dar nuo mokyklos laikų visi mėgsta varškės apkepą. Man jis dar dabar tikriausiai asocijuojasi su pyragu o ne su apkepu, pagardintas braškių uogiene ir šaukštu grietinės – atrodo lyg puikus desertas.  Tad šiandien pateiksime jums receptą kur varskes apkepas bus purus, minkštas ir labai skanus.

Puikiam varškės apkepui pagaminti reikės:

1 kg liesos varškės;
250ml pieno;
100 g tirpinto sviesto;
12 valg. š. manų kruopų;
5 L dydžio kiaušiniai;
8 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 arb. š. vanilinio cukraus.

 

Varškės apkepo gaminimas:

Manų kruopas supilkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.  Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti kiaušinio trynius, manų kruopas, druską, supilti pieną, bei tirpintą sviestą. Išmaišyti.

Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Plakti, kol baltymai taps standūs ir blizgantys. Išplaktus baltymu atsargiai įmaišyti į varškės masę. Masę palikti pastovėti vienai valandai kambario temperatūroje.

Orkaitę įkaitinti iki 190 C.

Gilią kepimo formą (apvalią maždaug 22 – 23 cm skersmens, arba panašaus dydžio stačiakampę) ištepti sviestu ir į formą  supilti  paruoštą masę.

Kepti apie 50 minučių, kol viršus taps sodrios auksinės spalvos. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.

Traukti iš orkaitės, palikti, kad šiek tiek atvėstų.

Patiekti dar šiltą, su grietine ir uogiene.

Skanaus.

 

 

5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
3 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1