Naminiai maskarponės sūrio ledai

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas
Kaip pasigaminti naminės starkos
Kaip gaminti kibinus – naminių kibinų receptas
Vieno kąsnio sumuštiniai
Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Naminiai ledai, sveikas ir skanus būdas atsigaivinti karštą vasaros dieną. Šis receptas puikiai patiks tiek dideliems, tiek mažiesiems smaližiams.

Ledams reikės:

1 ½ stiklinės (340 g) pieno

½ stiklinės (153 g) saldinto kondensuoto pieno

¼ stiklinės (56 g) cukraus

2 ½ šaukštelio želatino

Žiupsnelis druskos

1 ½ stiklinės (275 g) maskarponės sūrio

Gaminimas

Mažame dubenėlyje sumaišykite želatiną ir ½ stiklinės pieno. Palikite 5 min kol želatinas išbrinks.

Vidutinio dydžio puode išmaišykite likusį pieną, kondensuotą pieną ir cukrų.

Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies kol mišinys užkais ir pradės kilti garai, bet neužvirs.

Sudėkite išbrinkusį želatiną ir plakite kol visas želatinas pilnai ištirps.

Nukelkite nuo ugnies.

Sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išplakite kol masė taps vientisa.

Mišinį supilkite į žemą indą ir dėkite į šaldiklį 4-6 valandoms, kol sukietės.

Traukite iš šaldiklio, sušalusią masę supjaustykite smulkiais kubeliais ir vėl dėkite į šaldiklį 6 valandoms arba pernakt.

Sušalusius ledų masės kubelius dalimis dėkite į virtuvinį kombainą ir sukite, kol ledai taps vientisi.

Paruoštą ledų masę sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, išspauskite į ledams skirtus dubenėlius arba vafliukus.

Tiekite tuojau pat.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: