Pertraukimo stadija yra tada, kai rožinė spalva pirmą kartą tampa pastebima. Šie pomidorai yra fiziologiškai subrendę ir natūraliai įgaus pomidorų raudonumo spalvą. Šiuos laužymo etapo pomidorus galima tvarkyti ir išsiųsti mažiau pažeisti nei tuos, kurie yra labiau subrendę nuskinti.
Kaip subrandinti pomidorą iš laužo?
Pomidoras, nuskintas po laužymo etapo, toliau sunoks kambario temperatūroje. Vėsesnė temperatūra tam tikru laipsniu sulėtina nokimą, o šiltesnė – pagreitina. Kai kuriuos žalius pomidorus galima subrandinti nuo vynmedžio, bet tai priklauso nuo to, kiek pomidorų buvo nuskintas.
Kokie yra pomidorų augimo etapai?
Kiek etapų reikia nokinti pomidorus?
5
Kaip subrandinti pomidorą iš laužo?
Pomidoras, nuskintas po laužymo etapo, toliau sunoks kambario temperatūroje. Vėsesnė temperatūra tam tikru laipsniu sulėtina nokimą, o šiltesnė – pagreitina. Kai kuriuos žalius pomidorus galima subrandinti nuo vynmedžio, bet tai priklauso nuo to, kiek pomidorų buvo nuskintas.
Ar pomidorus reikia palikti ant vynmedžio, kad sunoktų?
Paprastai geriausia leisti pomidorams visiškai sunokti ant vynmedžio. Maisto prekių parduotuvių tiekėjai pomidorų derlių paprastai nuima, kai jie tik pradeda matyti spalvą, kad vaisiai galėtų sunokti gabenant. Tačiau geriausią skonį suteikia vynmedžiais brandinti pomidorai.
Ar pomidorai greičiau sunoksta ant vynmedžio ar ne?
Tai įmanoma, nes pomidorai ir toliau noksta net ir išimti iš vynmedžio – dėl etileno, natūraliai atsirandančio augalinio hormono, kurį išskiria daugelis maisto produktų, įskaitant pomidorus. Kuo daugiau etileno pomidorai yra veikiami, tuogreičiau jie sunoksta.
Kas yra pomidoro gyvavimo ciklas?
Pomidorų augalo gyvavimo ciklas yra padalintas į 3 etapus: lapų, žiedų ir vaisių. Pirmiausia išsivysto šaknis, tada išdygsta sėkla. Toliau auga pirmieji lapai. Augalui senstant, jis išaugina brandesnius lapus ir žiedpumpurius. Gėlės atsiranda ant subrendusių pomidorų augalų, laukiančių dauginimosi.
Kiek laiko po žydėjimo pasirodo pomidorai?
Kiek laiko trunka pomidorų žydėjimo laikotarpis?
Ankstyvojo sezono veislėms subręsti reikia 50–60 dienų. Vidutinio sezono veislėms subręsti reikia 60–80 dienų. Vėlyvojo sezono veislėms subręsti reikia daugiau nei 80 dienų.
Ar ankstyvas pomidorų skynimas turi įtakos skoniui?
Per daugelį metų atlikdami tyrimus ir eksperimentuodami sužinojome, kad pomidorų skynimas jiems dar neprinokus (leisdamas jiems subręsti viduje) nedaro neigiamos įtakos skoniui, o anksti nuimti derlių iš tikrųjų yra daug privalumų.
Koks yra greičiausias pomidorų nokinimo būdas?
Iekite bananą. Greičiausias būdas subrandinti pomidorą – į tą kvėpuojantį indą įdėti bananą. Bananai išskiria daugiausiai etileno dujų iš visų vaisių, todėl įmaišius vieną į mišinį, padidės etileno lygis maisto laikymo talpykloje ir paspartės nokinimo procesas.
Kaip subrandinti neprinokusius pomidorus?
Norėdami subrandinti kelis žalius pomidorus, sudėkite juos į popierinį maišelį, uždarykite ir laikykite šiltoje vietoje. Laikant pomidorus uždarytus, jų išskiriamas etilenas paskatins nokimą. Taip pat galite įdėti prinokusį bananą ar obuolį, kad pagreitintumėte darbą.
Kaip subrandinti žalius pomidorus, kurie nukrito nuo vynmedžio?
Kiekvieną žalią pomidorą atsargiai įvyniokite į laikraštį, tada supakuokite juos į popierinį maišelį arba mažą kartoninę dėžutę, rekomenduoja MisūrisBotanikos sodas. Padėkite pomidorus vėsioje vietoje, pavyzdžiui, garaže, kad galėtumėte juos laikyti. Sugrupuoti pomidorai išskiria etileno dujas, kurios pagreitina nokimą.
Kaip subrandinti pomidorą iš laužo?
Pomidoras, nuskintas po laužymo etapo, toliau sunoks kambario temperatūroje. Vėsesnė temperatūra tam tikru laipsniu sulėtina nokimą, o šiltesnė – pagreitina. Kai kuriuos žalius pomidorus galima subrandinti nuo vynmedžio, bet tai priklauso nuo to, kiek pomidorų buvo nuskintas.
Ar nuskynus pomidorai tampa saldesni?
Viena iš neįprastų pomidorų savybių yra ta, kad jie gali ir toliau nokti ir saldėti net ir nuskinti. Dažniausiai žalio, bet minkštėjančio vaisiaus skonis gali būti ne toks saldus, kaip ilgiau ant vynmedžio palikto vaisiaus, tačiau jis vis tiek nuspalvins ir sunoks nuo vynmedžio.
Ar galiu skinti pomidorus, kai jie žali?
Visiškai gerai skinti žalius pomidorų vaisius. Tai nepakenks augalui ir nepakenks vaisiams. Žalių pomidorų derliaus nuėmimas neskatins augalo duoti daugiau vaisių, nes ši funkcija yra susijusi su oro temperatūra ir maistinių medžiagų kiekiu dirvožemyje.
Kiek pomidorų gausite vienam augalui?
Kiek laiko užtrunka pomidorams užauginti vaisius?
Priklausomai nuo veislės, pomidorų derlius nuimamas nuo 60 dienų iki daugiau nei 100 dienų (daugiau apie veisles žr. toliau). Dėl santykinai ilgo auginimo sezono reikalavimų (ir vėlyvos sodinimo datos) dauguma sodininkų, atšilus orams pavasarį, vietoj sėklų sodina mažus „startinius augalus“ arba persodinimus.
Kada pomidorai turėtų pradėti duoti vaisių?
Kiek ilgai auga pomidorai?
Paprastai per 4–5 metus augalai iš dirvožemio išeikvoja visas maistines medžiagas, o tai savo ruožtu nustoja pomidorų.gamyba. Tačiau jei palaikomas optimalus maistinių medžiagų tiekimas, ideali temperatūra, o kenkėjai ir ligos jų nepuola, augalai gali toliau augti ir derėti kitais metais.
Ar turėčiau nuskinti ankstyvus pomidorų žiedus?
Kuo anksčiau sugausite pomidorų žiedus, tuo geriau, nes augalas bus išeikvojęs mažiausiai energijos jiems auginti. Atminkite, kad pomidorų žiedus reikėtų skinti tik tiems jauniems augalams, kurie dar neįsisę į galutinį vazoną / sodo lysvę!
Kas atsitinka, kai pomidoras pasiekia lūžinėjimo stadiją?
Kai pomidoras pasiekia lūžinėjimo stadiją, kai jis yra maždaug pusiau žalias, o pusiau rausvai raudonas, skersai pomidoro stiebo susidaro ląstelių sluoksnis, izoliuojantis jį nuo pagrindinio vynmedžio. Kai taip nutinka, niekas negali persikelti iš augalo į vaisių.
Kokie yra pomidorų augimo etapai?
Pirmieji pomidorų augimo etapai yra sėklos pavidalo. Pomidorų sėklų savybės yra labai mažos. Jis yra nuo apvalios iki pailgos formos, nuo baltos iki rudos spalvos ir turi šiek tiek kvapo. Jis yra lengvas ir turi lygią tekstūrą. Sėklų fazė laikoma pradine stadija, nes auga ir vystosi naujas augalas.
Kas yra „pertraukimo stadija“?
Kai pomidorai pasiekia „lūžio stadiją“, jie laikomi prinokusiais vynmedžiais, sakė Frankas Watsonas, Vilkso apygardos kooperatyvo plėtros agentas. Jis 37 metus dirbo kooperatyvo plėtros biure ir išėjo į pensiją. Pomidorai yra skilimo stadijoje fiziologiškai subrendę ir išvysto visiškai arba labai artimą jam skonį.
Kuo skiriasi rožiniai ir raudoni pomidorai?
Šis etapas apima daugiau nei 60 %, bet mažiau nei 90 % pomidorų vaisių paviršiaus rausvai raudonos arba raudonos spalvos. Šviesiai raudonaPomidorai yra minkštesni nei rožiniai pomidorai, todėl prinokę pomidorai atsilieka keliomis dienomis. Tai galutinis pomidorų nokimo etapas.
KOMENTARAI