Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

Kaip iškepti šokoladinius keksiukus
Kaip skaniai iškepti tikrą lietuvišką kugelį
Kaip iškepti Kalėdinius meduolius
Kaip pagaminti skaldytų žirnių sriubą
Kaip pasigaminti vištieną su kuskusu

Pasaulio kulinariniame žemėlapyje nėra daug patiekalų, kurie galėtų konkuruoti su lietuviškais žemaičių blynais. Jų skonis, unikalus pildymas ir istorija padaro juos tikru lietuvišku šedevru. Jūs turbūt klausiate: kas gi gi yra žemaičių blynai? O mes pasakysime – tai tikrai kažkas ypatingo, neparagavęs nesuprasi.

Žemaičių blynų receptas

Mums reikės:

  • 10 virtų bulvių
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 vištienos ketvirtėliai
  • Svogūnas
  • Druska, pipirai, džiovinti krapai
zemaiciu blynai

zemaiciu blynai

Gaminimo procesas:

1. Bulvių virtinimas:

  • Pirmas žingsnis – nuplauti ir išvirti 10 bulvių su lupenomis. Išvirtas bulves nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Mėsos paruošimas:

  • Išverkite 3 vištienos ketvirtėlius vandenyje, pridėdami savo mėgstamų prieskonių ir druskos. Išvirtą mėsą išimkite iš sultinio. Sultinį palikite sriubai, o vištienos ketvirtėlių mėsa taps blynų įdaru.
  • Virtą vištieną sumalkite mėsmale.

3. Svogūno pakepinimas:

  • Smulkiais kubeliais supjaustykite didesnį svogūną ir keptuvėje kepinkite juos ant aliejaus, 5-7 minučių pamaišydami ant vidutinės ugnies.

4. Blynų įdaras:

  • Sumažinkite pakepintą svogūną prie sumaltos vištienos ir gerai sumaišykite. Jūsų įdaras yra pasiruošęs.

5. Bulvių tešla:

  • Nuluptas virtas bulves sumalkite mėsmale.
  • Prie sumaltų bulvių įmuškite 2 kiaušinius, įmaišykite pipirų, druskos, džiovintų krapų, 3 šaukštus krakmolo, 3 šaukštus miltų – sumaišykite rankomis iki vientisos masės – tešla pasiruošusi.

6. Blynų formavimas:

  • Drėkinkite rankas vandeniu, imkite šiek tiek bulvių masės – rankose formuokite kamuolį. Kamuolį – išplokite į blyną – į vidurį dėkite šaukštą mėsos įdaro. Blynų kraštus užlankstykite ir sujunkite (paslepiant mėsą). Rankomis sukdami ir spausdami, suformuokite žemaičių blyną. Blyną dėkite ant lentelės.
  • Kartokite procesą su likusia tešla. Pagal poreikį galite formuoti didesnius ar mažesnius blynus.

7. Blynų kepimas:

  • Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynus apverskite tik tada, kai viena pusė jau apskrus.

Rezultatas

Ši recepto išskirtinumų paslaptis leidžia jums paruošti tikrai ypatingus žemaičių blynus. Jų skonis bus tiesiog nepalyginamas, o šiame straipsnyje pateikti recepto žingsniai ir patarimai garantuos, kad jūsų blynai visuomet bus sėkmingi.

Todėl, nepriklausomai nuo to, ar jūs jau žemaičių blynus mėgstate, ar tik su jais susipažįstate, būkite užtikrinti, kad šis receptas jums suteiks galimybę paruošti žemaičių blynus, kurie ne tik patenkins jūsų skonį, bet ir sužadins jūsų kulinarinį meistriškumą. Tai tikrai ne kasdieninis patiekalas, tai yra tikras lietuviškas kulinarinis paveldas, kurį verta atrasti ir išbandyti. Skanaus mėgavimosi!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: