Jei netikėtai užšaltų arba užšaltų, galite išgelbėti pomidorus, jei greitai pašalinsite juos nuo vynmedžių, kol jie dar sušalę. Įdėkite juos tiesiai į šaldiklį, kad galėtumėte naudoti ateityje, arba nulupkite ir nedelsdami išvirkite. Jei šaltis sugadino vaisius, galite nupjauti pažeistą dalį, o likusią panaudoti. Jei vaisiai neprinokę, galite išrauti visą pomidorų augalą ir pakabinti jį patalpoje, kurios temperatūra yra 60 laipsnių F ir tinkama oro cirkuliacija. Taip pat galite valgyti žalius pomidorus.
Ar galima nuimti žalių pomidorų derlių po šalnų?
Kai nakties temperatūra nukrenta žemiau 40 laipsnių, žala yra dar didesnė. Geros naujienos yra tai, kad subrendę žali pomidorai gerai sunoks nuo vynmedžio ir vis tiek suteiks nuostabų namuose augintų vynmedžių pomidorų skonį. Nereikia skinti mažesnių žalių pomidorų, kurie neturi galimybės sunokti.
Ar turėčiau skinti žalius pomidorus spalio mėnesį?
Sulaikius marą, pomidorus ant vynmedžio galite palikti bent iki spalio vidurio, visus nuskinkite iki pirmųjų šalnų. Jei turite pažeistą augalą, galite nuskinti žalius subrendusius vaisius ir subrandinti juos namuose.
Ar turėtumėte skinti pomidorus, kai jie žali?
Visiškai gerai skinti žalius pomidorų vaisius. Tai nepakenks augalui ir nepakenks vaisiams. Žalių pomidorų derliaus nuėmimas neskatins augalo duoti daugiau vaisių, nes ši funkcija yra susijusi su oro temperatūra ir maistinių medžiagų kiekiu dirvožemyje.
Kaip šalta yra per šalta, kad pomidorai sunoktų?
Kai dienos temperatūra nuolat žemesnė nei 60ºF. Kai vėsa, žemesnė nei 60ºF, yra norma, pomidorai nustoja bręsti. Įneškite juos į patalpą ir leiskite jiems ten baigti nokti. Kai prognozuojamas stiprus šalnas.
Ar galima išgelbėti šalčio pažeistus pomidorus?
Pomidorų augalai negali atsigauti nuo šalčio, jei augalas ir vaisiai yra užšaldyti. Jie gali atsigauti po šalnų, jei šaltis yra lengvas arba temperatūra tik trumpam nukrito. Reikia nedelsiant jas apipurkšti vandeniu ir nugenėti sušalusias dalis, kad augalas galėtų atsigauti.
Ar galite sunokinti žalius pomidorus?
Norėdami subrandinti kelis žalius pomidorus, sudėkite juos į popierinį maišelį, uždarykite ir laikykite šiltoje vietoje. Laikant pomidorus uždarytus, jų išskiriamas etilenas paskatins nokimą. Taip pat galite įdėti prinokusį bananą ar obuolį, kad pagreitintumėte darbą.
Ar galima naudoti pomidorus jiems sušalus?
Pomidorų prieš užšaldant nereikia blanširuoti. Šaldytus pomidorus geriausia naudoti ruošiant maistą, pavyzdžiui, sriubas, padažus ir troškinius, nes atšildyti jie tampa purūs. Norėdami naudoti šaldytus pomidorus, išimkite juos iš šaldiklio po kelis arba visus iš karto ir naudokite pagal bet kurį virtų pomidorų receptą.
Ar pomidorai sveiki po šalnų?
Pomidorai netoleruoja užšalimo temperatūros; nakties ar ankstyvo ryto šalnos sunaikina vynmedžius ir pažeidžia vaisius. Tiesą sakant, augalai, gėlės ir vaisiai nukenčia, kai temperatūra nukrenta žemiau 55 laipsnių pagal Farenheitą.
Kiek laiko užtrunka, kol žali pomidorai parausta?
Ar galite valgyti žalius pomidorus?
Neprinokę (tradiciniai raudoni) pomidorai nebus toks geras maistinių medžiagų šaltinis, nes jie nėra visiškai prinokę. Tiems, kurie yra jautrūs rūgštiniam maistui, žali pomidorai (neprinokę) gali būti rūgštesni nei prinokę pomidorai. Abu galima valgyti ir abu skanūs!
Ar pomidorai ir toliau sunoksta nuo vynmedžio?
Tai įmanoma, nes pomidorai ir toliau noksta net ir išimti iš vynmedžio – dėl etileno, natūraliai atsirandančio augalinio hormono, kurį daugelis maisto produktų, įskaitantpomidorai, atleiskite. Kuo daugiau etileno pomidorai yra veikiami, tuo greičiau jie sunoksta.
Ar turėčiau atsinešti žalius pomidorus?
Atneškite visus žalius pomidorus į patalpą, kad jie sunoktų. Šiuo metu dauguma angliavandenių ir cukrų, kurie bus siunčiami į vaisius, tam tikra forma jau yra, tačiau po nokinimo patalpoje jų skonis bus sustiprintas.”
Kaip atrodo šalčio pažeisti pomidorai?
Jauni pomidorų augalai yra ypač pažeidžiami šalto oro. Šalčio pažeidimo požymiai yra minkšti ir pakitusios spalvos stiebai ir lapai bei įdubusios lapų dėmės, kurios nuo gelsvos iki rudos spalvos. Dėmės dažniausiai atsiranda tarp lapų gyslų.
Kaip žinoti, ar pomidorai miršta nuo šalčio?
Apžiūrėkite augalo stiebą po pirmuoju lapų rinkiniu. Ieškokite tamsėjimo ir apčiuopkite stiebus, kad pamatytumėte, ar jie tvirti ar minkšti. Jei stiebai minkšti ir pakitusi spalva, augalas nušąla ir jį reikia išmesti. Kaip švelnūs vienmečiai pomidorų augalai nepakenčia šalčio.
Kiek laiko užtrunka, kol žali pomidorai parausta?
Ar lapų pašalinimas padeda pomidorams sunokti?
Apatinių lapų pašalinimas Pomidorų augalo apatiniai vaisiai bus pirmi; Kai ji bus paimta, energija bus nukreipta į kitas santvaras, todėl prasminga viską paspartinti. Lapus, kurie šešėliuoja apatines santvaras, geriausia pašalinti, kad šviesa patektų į bręstančius vaisius.
Ar galima nuskinti žalius pomidorus ir nokinti juos patalpose?
Prinokę pomidorai ant palangės. Daugelis sodininkų nori dėti vaisius ant lentynos ar palangės. Jei turite pomidorų, kurie pradeda keisti spalvą, šis metodas paprastai veikia labai gerai. Tiesiog nuskinkite pomidorus, nuplaukite, išdžiovinkite ir padėkite ant palangės, kad baigtų nokti.
Ar pomidorai gali išgyventi šalčio žalą?
Na, pomidorasaugalai gali atsigauti po mažo intensyvumo šalčio žalos. Tereikia augalą kuriam laikui atitraukti nuo apšalusios vietos arba nugenėti pažeistus lapus. Bet jei jis per didelis, gali tekti juos pakeisti naujais augalais.
Ar galite virti ir valgyti žalius pomidorus?
Nesvarbu, ar gaminate maistą su žaliais pomidorais, ar valgote žalius, juos vartoti saugu. Tiesiog pirmiausia išbandykite vandenį, jei esate ypač jautrus rūgštiniam maistui, nes žalieji pomidorai gali sukelti virškinimo trakto diskomfortą nedaugeliui žmonių.
Ar kepti žali pomidorai yra tik neprinokę pomidorai?
Taip, žalieji pomidorai yra tik įprasti pomidorai, kurie dar nėra subrendę ant vynmedžio. Žaliuosius pomidorus dažniausiai matote ūkininkų turguose vėliau sezono metu, ypač jei buvo šalta temperatūra arba ankstyvos šalnos, dėl kurių pomidorai visiškai neprinoksta ant vynmedžio.
Kaip subrandinti žalius vyšninius pomidorus?
Norėdami subrandinti kelis žalius pomidorus, sudėkite juos į popierinį maišelį, uždarykite ir laikykite šiltoje vietoje. Laikant pomidorus uždarytus, jų išskiriamas etilenas paskatins nokimą. Taip pat galite pridėti prinokusį bananą ar obuolį, kad pagreitintumėte procesą. Kai pomidoras prinoksta, išimkite jį iš maišelio ir iš karto mėgaukitės.
Ką daryti su žaliais pomidorais sezono pabaigoje?
Tai puikus būdas sunaudoti žalius pomidorus sezono pabaigoje. Taip pat galite pagaminti didelę partiją ir užšaldyti. Tai malonus vėlyvos vasaros skonis, kai lauke šalta.“
Ką daryti su pomidorų augalais po šalnų?
Jei stiebai žemiau žemiausių lapų yra pakitusios spalvos ir minkšti, tada augalai turi mažai vilties. Išmeskite juos ir nedelsdami pasėkite arba nusipirkite naujų pomidorų augalų tų metų derliui. Galbūt pavyks išsaugoti subrendusius pomidorų augalus, kurie patyrė vėlyvą šalną.
Ar galite sušaltižali pomidorai?
Skanaus! Troškintus žalius pomidorus galima dėti į salotas arba patiekti kaip garnyrą prie ant grotelių keptos ar skrudintos mėsos. Užšaldykite žalius pomidorus supjaustydami ir sudėdami juos vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotų sausainių lakštų. Įdėkite sausainių lakštus į šaldiklį kelioms valandoms.
Ar prieš šalną galite pakeisti pomidorų augalus iš žalių į raudonus?
Sunkūs šalčiai, kai žema temperatūra siekia 25 °F ar žemesnę keturias valandas ar ilgiau, tikrai sukels pražūtį jūsų pomidorų augalams, nesvarbu, ar juos uždengėte, ar ne. Ar galite paskubinti nokinimo procesą ir pakeisti tuos pomidorus iš žalių į raudonus prieš ateinant pirmosioms šalnoms? Galite pabandyti.
KOMENTARAI