Visiškai gerai skinti žalius pomidorų vaisius. Tai nepakenks augalui ir nepakenks vaisiams. Žalių pomidorų derliaus nuėmimas nepaskatins augalo duoti daugiau vaisių, nes ši funkcija yra susijusi su oro temperatūra ir maistinių medžiagų prieinamumu dirvožemyje.
Kaip žinoti, kada pomidorai yra paruošti skinti?
Nors spalva yra bene didžiausias brandumo požymis, pojūtis taip pat svarbus. Neprinokęs pomidoras yra tvirtas liesti, o per prinokęs – labai minkštas. Prinokęs, skinti paruoštas pomidoras turi būti tvirtas, bet švelniai paspaudus pirštu arba atsargiai suspaudus, turi šiek tiek duoti.
Kokios spalvos turi būti pomidorai juos skinant?
Kai pomidoras pasiekia maždaug ½ žalios ir ½ rausvos spalvos (vadinamą „pertraukimo stadija“), pomidorą galima nuimti ir subrandinti nuo vynmedžio neprarandant skonio, kokybės ar maistinės vertės.
Kaip žinoti, kada pomidorai yra paruošti skinti?
Nors spalva yra bene didžiausias brandumo požymis, pojūtis taip pat svarbus. Neprinokęs pomidoras yra tvirtas liesti, o per prinokęs – labai minkštas. Prinokęs, skinti paruoštas pomidoras turi būti tvirtas, bet švelniai paspaudus pirštu arba atsargiai suspaudus, turi šiek tiek duoti.
Ar pomidorai greičiau sunoksta ant vynmedžio ar nuo jo?
Tai įmanoma, nes pomidorai ir toliau noksta net ir išimti iš vynmedžio – dėl etileno, natūraliai atsirandančio augalinio hormono, kurį išskiria daugelis maisto produktų, įskaitant pomidorus. Kuo daugiau etileno pomidorai yra veikiami, tuo greičiau jie sunoksta.
Kokie yra pomidorų augalų perlaistymo požymiai?
Perlaistytų augalų stiebai ir lapai gali nuvyti arba pageltę, lapuose gali atsirasti iškilimų ir pūslių arba jie gali visiškai nukristi, jei augalai ir toliau gaus per daug vandens. Kitas būdas pasakytiPerlaistyti augalai nuo perlaistytų augalų, kai atvejis pakankamai rimtas, reikia patikrinti šaknis.
Ar nuskynus pomidorai tampa saldesni?
Viena iš neįprastų pomidorų savybių yra ta, kad jie gali ir toliau nokti ir saldėti net ir nuskinti. Dažniausiai žalio, bet minkštėjančio vaisiaus skonis gali būti ne toks saldus, kaip ilgiau ant vynmedžio palikto vaisiaus, tačiau jis vis tiek nuspalvins ir sunoks nuo vynmedžio.
Kiek laiko užtrunka, kol žali pomidorai parausta?
Ar lapų pašalinimas padeda pomidorams sunokti?
Apatinių lapų pašalinimas Pomidorų augalo apatiniai vaisiai bus pirmi; Kai ji bus paimta, energija bus nukreipta į kitas santvaras, todėl prasminga viską paspartinti. Lapus, kurie šešėliuoja apatines santvaras, geriausia pašalinti, kad šviesa patektų į bręstančius vaisius.
Ar galite valgyti žalius pomidorus?
Neprinokę (tradiciniai raudoni) pomidorai nebus toks geras maistinių medžiagų šaltinis, nes jie nėra visiškai prinokę. Tiems, kurie yra jautrūs rūgštiniam maistui, žali pomidorai (neprinokę) gali būti rūgštesni nei prinokę pomidorai. Abu galima valgyti ir abu skanūs!
Kiek laiko užtrunka, kol pomidoras ant vynmedžio parausta?
Ar nuskynus pomidorai tampa saldesni?
Viena iš neįprastų pomidorų savybių yra ta, kad jie gali ir toliau nokti ir saldėti net ir nuskinti. Dažniausiai žalio, bet minkštėjančio vaisiaus skonis gali būti ne toks saldus, kaip ilgiau ant vynmedžio palikto vaisiaus, tačiau jis vis tiek nuspalvins ir sunoks nuo vynmedžio.
Kaip žinoti, kada pomidorai yra paruošti skinti?
Nors spalva yra bene didžiausias brandumo požymis, pojūtis taip pat svarbus. Neprinokęs pomidoras yra tvirtas liesti, o per daug prinokęs pomidoras – labaiminkštas. Prinokęs, skinti paruoštas pomidoras turi būti tvirtas, bet švelniai paspaudus pirštu arba atsargiai suspaudus, turi šiek tiek duoti.
Kodėl užtrunka taip ilgai, kol pomidorai parausta?
Daugeliu atvejų pomidorai lėtai sunoksta ant vynmedžio, nes yra peršerti, perlaistyti, peraugę arba oras per šaltas (o kai kuriais atvejais gali būti net per karšta!).
Kaip padidinti pomidorų vaisių dydį?
Palaikius 3 lapų ploto indeksą, vaisiai augs maksimaliai. Rankinis pomidorų retinimas ant santvaros galo užtikrina tolygesnio dydžio, didesnius vaisius. Augimo reguliatorių, pvz., auksinų, naudojimas prie anttezės gali paskatinti vaisių sėkmę ir padidinti vaisių dydį, ypač esant prastam apšvietimui ir žemai temperatūrai.
Ar reikia laistyti pomidorus kiekvieną dieną?
Pomidorų augalus reikia laistyti kasdien arba kas antrą dieną, nebent neseniai buvo lietus. Augalams reikia 1–1,5 colio vandens per savaitę, tačiau konteineriuose auginamus pomidorų augalus reikia laistyti du kartus per dieną. Geriausias laikas laistyti augalus yra anksti ryte, kol saulė dar per karšta.
Ar pomidorų augalai gali gauti per daug saulės?
Pomidorų nudegimas nuo saulės: kodėl per daug saulės gali kelti pavojų jūsų pomidorų sveikatai. Pomidorų nudegimas yra problema, kurią sukelia auginimo sąlygos – ypač intensyvūs, tiesioginiai saulės spinduliai ilgą laiką labai karštu oru. Per daug saulės spindulių nuspalvina dėmės ant nokstančių arba žalių pomidorų.
Ar žali pomidorai pasidarys raudoni nuo vynmedžio?
Žalieji pomidorai gali sunokti ir paraudonuoti augalą, nors vaisių branda ir patalpų sąlygos lemia, kurie vaisiai sunoks geriausiai.
Kiek lapų turėčiau pašalinti iš pomidorų augalų?
Augalai čia niekada neauga, todėl nebūtina šalinti apatinių lapųmaksimaliai padidinti derlių. Šiltame klimate, kur didžiąją metų dalį galite auginti pomidorus lauke, gali būti naudinga pašalinti apatinius lapus, kai jau turite 18 lapų, bet tai priklauso nuo to, kaip arti sodinate.
Kas atsitiks, jei nupjausiu visus savo pomidoro augalo lapus?
Lapų pašalinimas yra puikus būdas paspartinti naujų pomidorų augimą. Aš dažnai naudoju šį triuką savo augalams lauke. Nuėmus kai kuriuos lapus, saulė pasieks pomidorus, jie greičiau sunoks. Augalas daugiau energijos skirs pomidorų auginimui, jei pašalinsite ir kai kuriuos lapus.
Ar turėčiau genėti pomidorų lapus?
Brendant pomidorų augalui, pradeda gelsti apatiniai jo lapai. Suspauskite arba genėkite pageltusius lapus, kad išvengtumėte ligų, pagerintumėte pomidorų augalo išvaizdą ir padėtumėte augalui sutelkti savo energiją vaisių auginimui. Karštame klimate per daug negenėkite.
Ar turėčiau skinti žalius pomidorus spalio mėnesį?
Sulaikius marą, pomidorus ant vynmedžio galite palikti bent iki spalio vidurio, visus nuskinkite iki pirmųjų šalnų. Jei turite pažeistą augalą, galite nuskinti žalius subrendusius vaisius ir subrandinti juos namuose.
Kaip skinti pomidorus, kad jie būtų žali?
Kai norite skinti pomidorus, kad galėtumėte juos naudoti žalius, reikia ieškoti ir atsiminti keletą dalykų. Tik taip galite būti tikri, kad pasirinksite teisingai. Vienas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti, yra tipas, kuris jūsų vietovėje pradeda apšalti.
Kada rudenį skinti žalius pomidorus?
Stiprios, gilios šaknys padeda auginti visų rūšių pomidorus, todėl rinkitės mažiausiai penkių galonų talpą, bet dar geriau. Kada rudenį skinti žaliuosius pomidorus Pomidorų augalai gali išgyventi iki 33 laipsnių temperatūrąFarenheito. Tačiau, esant žemesnei nei 50 laipsnių Farenheito temperatūrai, visas augalas pradeda patirti su stresu susijusių problemų.
Ar galite skinti pomidorus jiems neprinokę?
Būtent dėl šio proceso pomidorai yra vienos iš vienintelių daržovių, turiu galvoje vaisius, kuriuos galima skinti dar visiškai neprinokę. Idealiu atveju pomidorų derliaus nuėmimo laikas turėtų būti tada, kai vaisiai yra subrendę žali, o tada jiems leidžiama sunokti nuo vynmedžio.
Ar prinokę žali pomidorai išlieka žali?
Kai kurios pomidorų veislės subrendusios išlieka žalios. Prinokę pomidorai visiškai prinokę paprastai turi šiek tiek geltonos arba rausvos spalvos atspalvį. Raudoni pomidorai yra tradicinis būdas, bet kodėl gi nepridėjus įdomių spalvų savo vasaros salotoms auginant skirtingų spalvų pomidorų veisles? Kaip vadinami žali pomidorai?
KOMENTARAI