Tai įmanoma, nes pomidorai ir toliau noksta net ir išimti iš vynmedžio – dėka etileno, natūraliai atsirandančio augalinio hormono, kurį išskiria daugelis maisto produktų, įskaitant pomidorus. Kuo daugiau etileno pomidorai yra veikiami, tuo greičiau jie sunoksta.
Koks yra geriausias pomidorų nokinimo būdas?
Klasikiškiausias būdas nokinti pomidorus – padėti juos ant saulėčiausios palangės savo virtuvėje. Pomidorus dėkite stiebu žemyn, kad jie nesivoliotų ir sumažės tikimybė, kad jie susibraižys ant kieto paviršiaus. Po kelių dienų, praleistų saulėje, jie bus subrendę ir paruošti mėgautis.
Ar turėčiau nuskinti pomidorus, kol jie neparaudo?
Tradiciškai sodo pomidorai skinami visiškai subrendę, tačiau iš tikrųjų jie gali sunokti ant vynmedžio arba ant virtuvės stalo. Tiesą sakant, aš pastebėjau, kad pomidorų derliaus nuėmimas jiems visiškai neprinokus turi pranašumų; mažiau problemų su kenkėjais, mažiau įtrūkimų ir skilimų bei patikimas nokinimas.
Ar nuskynus pomidorai tampa saldesni?
Viena iš neįprastų pomidorų savybių yra ta, kad jie gali ir toliau nokti ir saldėti net ir nuskinti. Dažniausiai žalio, bet minkštėjančio vaisiaus skonis gali būti ne toks saldus, kaip ilgiau ant vynmedžio palikto vaisiaus, tačiau jis vis tiek nuspalvins ir sunoks nuo vynmedžio.
Ar galima skinti vyšninius pomidorus, kai jie žali?
Žalieji pomidorai laikomi nepakankamai sunokusiais. Jiems trūksta cukraus, o skonis labai skiriasi nuo prinokusių pomidorų. Paprasčiau tariant, vyšninius pomidorus galima skinti tada, kai jie žali, bet skonis nebus idealus. Prieš nuimdami derlių nuo augalo, palaukite bent kol pomidorai pradės keisti spalvą.
Kokie pomidorų augalų perlaistymo požymiai?
Perlaistytų augalų stiebai gali nuvyti arba pageltęir lapai, arba ant lapų gali atsirasti iškilimų ir pūslių arba jie gali visiškai nukristi, jei augalai ir toliau gaus per daug vandens. Kitas būdas atskirti perlaistytus augalus nuo perlaistytų augalų, kai atvejis pakankamai rimtas, yra patikrinti šaknis.
Kada geriausias laikas skinti pomidorą?
Kai pomidoras pasiekia maždaug ½ žalios ir ½ rausvos spalvos (vadinamą „pertraukimo stadija“), pomidorą galima nuimti ir subrandinti nuo vynmedžio neprarandant skonio, kokybės ar maistinės vertės.
Ar žali pomidorai pasidarys raudoni nuo vynmedžio?
Žalieji pomidorai gali sunokti ir paraudonuoti augalą, nors vaisių branda ir patalpų sąlygos lemia, kurie vaisiai sunoks geriausiai.
Ar galiu subrandinti žalius pomidorus?
Norėdami subrandinti kelis žalius pomidorus, sudėkite juos į popierinį maišelį, uždarykite ir laikykite šiltoje vietoje. Laikant pomidorus uždarytus, jų išskiriamas etilenas paskatins nokimą. Taip pat galite pridėti prinokusį bananą ar obuolį, kad pagreitintumėte procesą. Kai pomidoras prinoksta, išimkite jį iš maišelio ir iš karto mėgaukitės.
Kaip sunoksta bakalėjos parduotuvės pomidorai?
Neprinokusius pomidorus sudėkite į plastikinį maišelį su skylutėmis, rudą popierinį maišelį arba kartoninę dėžutę šiltoje vietoje, atokiau nuo skersvėjų. Įsitikinkite, kad pomidorai sudaro vieną sluoksnį ir nėra sukrauti vienas ant kito. 3. Laikykite pomidorus su nokstančiu bananu.
Ar žali pomidorai pasidarys raudoni nuo vynmedžio?
Žalieji pomidorai gali sunokti ir paraudonuoti augalą, nors vaisių branda ir patalpų sąlygos lemia, kurie vaisiai sunoks geriausiai.
Ar turėčiau nuskinti pomidorus, kol jie neparaudo?
Tradiciškai sodo pomidorai skinami visiškai subrendę, tačiau iš tikrųjų jie gali sunokti ant vynmedžio arba ant virtuvės stalo. Tiesą sakant, aš sužinojau, kad yrapomidorų derliaus nuėmimo, kol jie visiškai neprinokę, pranašumai; mažiau problemų su kenkėjais, mažiau įtrūkimų ir skilimų bei patikimas nokinimas.
Ar saulės šviesa subrandina pomidorus?
Atrodo prieštaringa, bet norint sunokinti pomidorus nereikia tiesioginių saulės spindulių. Tiesą sakant, pomidorai, esantys ant vynmedžio lauke ir veikiami tiesioginių saulės spindulių, gali įkaisti, o tai stabdo nokimą arba netgi sukelia saulės nudegimus. Jei kas nors jums liepė nuimti pomidorų augalo lapus, kad būtų matomi vaisiai, nedarykite to!
Ar pomidorai sunoks patalpose?
Prinokę pomidorai ant palangės. Daugelis sodininkų nori dėti vaisius ant lentynos ar palangės. Jei turite pomidorų, kurie pradeda keisti spalvą, šis metodas paprastai veikia labai gerai. Tiesiog nuskinkite pomidorus, nuplaukite, išdžiovinkite ir padėkite ant palangės, kad baigtų nokti.
Per kiek laiko žali pomidorai parausta?
Ar reikia laistyti pomidorus kiekvieną dieną?
Pomidorų augalus reikia laistyti kasdien arba kas antrą dieną, nebent neseniai buvo lietus. Augalams reikia 1–1,5 colio vandens per savaitę, tačiau konteineriuose auginamus pomidorų augalus reikia laistyti du kartus per dieną. Geriausias laikas laistyti augalus yra anksti ryte, kol saulė dar per karšta.
Ar pomidorų augalai gali gauti per daug saulės?
Pomidorų nudegimas nuo saulės: kodėl per daug saulės gali kelti pavojų jūsų pomidorų sveikatai. Pomidorų nudegimas nuo saulės yra problema, kurią sukelia augimo sąlygos – ypač intensyvūs, tiesioginiai saulės spinduliai ilgą laiką labai karštu oru. Per daug saulės spindulių nuspalvina dėmės ant nokstančių arba žalių pomidorų.
Ar turėtumėte skinti pomidorus, kai jie yra oranžiniai?
Paprastai geriausia leisti pomidorams visiškai sunokti ant vynmedžio. Maisto prekių parduotuvių tiekėjai paprastai pomidorų derlių nuima, kai jie tik pradeda matyti spalvą, taigi ir vaisiusgali sunokti vežant. Tačiau geriausią skonį suteikia vynmedžiais brandinti pomidorai.
Ar galiu skinti žalius pomidorus ir subrandinti juos viduje?
Taip, žalius pomidorus galima sunokinti patalpose. Prieš pat pirmąsias šalnas iš vynmedžių pašalinkite visus subrendusius, žalsvai baltus vaisius. Jie turi būti tvirti, tvirti ir be defektų. Nuimkite stiebus, tada nuvalykite ir nusausinkite vaisius.
Kaip subrandinti žalius pomidorus, kurie nukrito nuo vynmedžio?
Kiekvieną žalią pomidorą atsargiai įvyniokite į laikraštį, tada supakuokite juos į popierinį maišelį arba nedidelę kartoninę dėžutę, rekomenduoja Misūrio botanikos sodas. Padėkite pomidorus vėsioje vietoje, pavyzdžiui, garaže, kad galėtumėte juos laikyti. Sugrupuoti pomidorai išskiria etileno dujas, kurios pagreitina nokimą.
Ar pomidorus reikia šaldyti?
Prinokę pomidorai vis tiek turėtų būti laikomi ant prekystalio, neuždengti, jei ketinate mėgautis pomidoru kitą dieną ar dvi. Bet ilgiau – rekomenduojama šaldyti. Toks pomidoras yra daug geriau nei supuvęs, supelijęs pomidoras. Šaldymas sulėtins irimą.
Koks pomidoras skaniausias?
Brandywine turbūt dažniausiai įvardijamas kaip skaniausio skonio pomidorų veislė. Jame yra tobulas cukraus ir rūgštingumo balansas su nuostabiu senamadišku pomidorų skoniu. Auginimo sąlygos gali paveikti skonio kokybę labiau nei kai kurios kitos šiame sąraše esančios veislės.
Kaip genėti pomidorų vynmedžius, kad jie greičiau sunoktų?
Kai jūsų pomidorai pradeda nokti, labai svarbu, kad vynmedis visus savo išteklius nukreiptų į tokius vaisius. Tačiau genėdami augalą pašalinkite tik apatinius lapus. Nupjaunant viršutines šakas ir vynmedžius, augantys pomidorai gali pašalinti natūralią ir esminę prieglobstį nuo tiesioginių saulės spindulių.
Ar prinokę pomidorai sunoksta?
Pomidorai, kaip ir obuoliai ir bananai, dėl natūraliai susidarančių etanolio dujų sunoksta net ir nukritę nuo vynmedžių. Ši funkcija leidžia palikti juos ant vynmedžių ir palaukti, kol jie sunoks, arba nuskinti ir tęsti procesą patalpoje.
Ar turėčiau laistyti pomidorų augalus prieš nokinant?
Šiame etape laistymas yra labiau skirtas augalų sveikatai. Jei jūsų augalas nėra pakankamai sveikas, kad išlaikytų vaisiaus svorį, vaisius gali nuskęsti ant žemės arba nukristi nuo augalo, o tai padidina vabzdžių žalos ir puvimo riziką. Dažniausia priežastis, dėl kurios sodininkai sunokina pomidorus nuo vynmedžių, yra artėjantis nepalankus oras.
Kodėl prinokę pomidorai parausta?
Šis paraudimas rodo, kad pomidoras yra subrendęs ir pradeda derėti. Savo eksperimentui palikome vieną pomidorą toliau nokti ant vynmedžio, o vieną pomidorą nuskinome ant palangės. Pomidorai bręsta nuo vynmedžio, ant palangės. Po aštuonių dienų abu pomidorų rinkiniai buvo prinokę. Pomidorai subrendo nuo vynmedžio ant palangės.
KOMENTARAI