Žalieji pomidorai gali būti užšaldyti, kad ateityje juos būtų galima naudoti daugelyje receptų. Naudokite geros kokybės žalius pomidorus. Nuplaukite, išpjaukite šerdį, tada supjaustykite ¼–½ colio storio griežinėliais. Maišykite arba užšaldykite plastikiniuose šaldymo induose.
Ar galite užšaldyti žalius pomidorus, kad galėtumėte naudoti vėliau?
Užšaldyti žalius pomidorus lengva. Jie bus per šlapi, kad juos būtų galima naudoti salotose, BET vėliau galėsite juos panaudoti keptiems žaliems pomidorams gaminti: pasirinkite tvirtus, sveikus žalius pomidorus, be pažeidimų ir dėmių.
Kaip išlaikyti žalius pomidorus?
Pomidorus laikykite dėžėse, 1–2 sluoksnių gylyje, arba plastikiniuose maišeliuose su keliomis skylutėmis oro cirkuliacijai. Jei turite vėsią, vidutiniškai drėgną patalpą, tiesiog padėkite juos ant lentynos. Saugokite vaisius nuo tiesioginių saulės spindulių. Jie gali būti laikomi tamsoje.
Ar galite užšaldyti žalius pomidorus, kad galėtumėte naudoti vėliau?
Užšaldyti žalius pomidorus lengva. Jie bus per šlapi, kad juos būtų galima naudoti salotose, BET vėliau galėsite juos panaudoti keptiems žaliems pomidorams gaminti: pasirinkite tvirtus, sveikus žalius pomidorus, be pažeidimų ir dėmių.
Ar žalius pomidorus blanširuojate prieš užšaldydami?
Pomidorų prieš užšaldant nereikia blanširuoti. Šaldytus pomidorus geriausia naudoti ruošiant maistą, pvz., sriubas, padažus ir troškinius, nes atšildyti jie tampa purūs.
Kaip užšaldyti ar galima žalius pomidorus?
Žaliuosius pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir padėkite ant lėkštės. Į negilų indą supilkite dangą arba geltonus kukurūzų miltus ir gerai aptepkite pomidorus. Dengtus žalius pomidorus sudėkite į šaldiklio indą, atskirtą kepimo skardomis arba plastikine plėvele, ir užšaldykite.
Kiek laiko galima laikyti žalius pomidorus?
Šaldytuve 3 ar 4 dienas pailgėja jų gyvavimo laikas, tačiau laikinai pablogėja skonis, nes šaltis sulėtina fermentų veikimą. Šaldytus pomidorus perkelkite į kambario temperatūrą vienai ar dviem dienomsprieš valgydami juos atjauninkite skonio kokybę. Prinokę pomidorai kambario temperatūroje laikosi 5–7 dienas ant stalviršio.
Kodėl žalius pomidorus vyniojate į laikraštį?
Išbandykite popierinio maišelio gudrybę Prinokę žalius pomidorus įdėkite juos į paprastą popierinį maišelį su obuoliu. Obuolys išskiria etileno dujas, kurios pagreitina nokimą. Tai turėtų paskatinti žalius pomidorus sunokti, nors kai kurie gali neprinokti iki galo.
Ar turėtumėte skinti pomidorus, kai jie žali?
Visiškai gerai skinti žalius pomidorų vaisius. Tai nepakenks augalui ir nepakenks vaisiams. Žalių pomidorų derliaus nuėmimas neskatins augalo duoti daugiau vaisių, nes ši funkcija yra susijusi su oro temperatūra ir maistinių medžiagų kiekiu dirvožemyje.
Ar galima paruošti pomidorus, kurie nėra visiškai prinokę?
Jungtinių Valstijų žemės ūkio departamento (USDA) išsamus konservavimo namuose vadovas rekomenduoja konservavimo gamintojams konservuoti tik nesergus, pageidautina vynuogėse prinokusius kietus pomidorus. Taip pat rekomenduojama nenaudoti pomidorų iš nudžiūvusių ar šalčio sunaikintų vynmedžių.
Kiek prinokę pomidorai turi būti konservuoti?
Rinkitės šviežius, vynuogėse prinokusius pomidorus, kurių branda yra didžiausia. Pernokę pomidorai yra mažiau rūgštūs. Pomidorų rūgštingumo lygis kinta per visą auginimo sezoną. Didžiausią rūgštingumą pomidorai pasiekia būdami dar žali, o rūgštingumas mažėja tol, kol bręsdamas pasiekia mažiausią rūgštingumą.
Kiek prinokę pomidorai turi būti konservuoti?
Paruoškite pomidorus Pasirinkite šviežius, tvirtus, prinokusius pomidorus. Negalima dėti minkštų, pernokusių, supelijusių ar supuvusių pomidorų arba pomidorų, nuskintų iš nudžiūvusių ar šalčio žuvusių vynmedžių. Žalieji pomidorai yra rūgštesni nei subrendę pomidorai, todėl juos galima saugiai konservuoti laikantis bet kurios iš šių rekomendacijų.
Ar galite sušaltižalius pomidorus naudoti vėliau?
Užšaldyti žalius pomidorus lengva. Jie bus per šlapi, kad juos būtų galima naudoti salotose, BET vėliau galėsite juos panaudoti keptiems žaliems pomidorams gaminti: pasirinkite tvirtus, sveikus žalius pomidorus, be pažeidimų ir dėmių.
Ar kepti žali pomidorai yra tik neprinokę pomidorai?
Taip, žalieji pomidorai yra tik įprasti pomidorai, kurie dar nėra subrendę ant vynmedžio. Žaliuosius pomidorus dažniausiai matote ūkininkų turguose vėliau sezono metu, ypač jei buvo šalta temperatūra arba ankstyvos šalnos, dėl kurių pomidorai visiškai neprinoksta ant vynmedžio.
Ar galite virti ir valgyti žalius pomidorus?
Nesvarbu, ar gaminate maistą su žaliais pomidorais, ar valgote žalius, juos vartoti saugu. Tiesiog pirmiausia išbandykite vandenį, jei esate ypač jautrus rūgštiniam maistui, nes žalieji pomidorai gali sukelti virškinimo trakto diskomfortą nedaugeliui žmonių.
Kiek laiko užtrunka, kol žali pomidorai parausta?
Ar nuskynus pomidorai sunoksta?
Tai įmanoma, nes pomidorai ir toliau noksta net ir išimti iš vynmedžio – dėl etileno, natūraliai atsirandančio augalinio hormono, kurį išskiria daugelis maisto produktų, įskaitant pomidorus. Kuo daugiau etileno pomidorai yra veikiami, tuo greičiau jie sunoksta.
Ar galima užšaldyti pjaustytus žalius pomidorus kepimui?
Kepimui – supakuokite griežinėlius į talpyklas su šaldiklio plėvele tarp griežinėlių. Palikite 1/2 colio erdvę. Užsandarinkite ir užšaldykite.
Ar galite blanširuoti žalius pomidorus?
Pomidorus nuplaukite. Pomidorus blanširuokite apie 60 sekundžių verdančiame vandenyje, tada nedelsdami panardinkite į labai šaltą vandenį. Nupjaukite ir išmeskite žievelę.
Ar galite džiovinti žalius pomidorus?
Džiovinti (arba dehidratuoti) žalius pomidorus yra geras būdas juos laikyti. Juos galima lengvai rehidratuoti ir naudoti keptiems pomidorams, troškiniams, sriuboms, padažams,ir kepimas. Džiovinti žali pomidorai lengvai kaupiasi, užima mažiau vietos ir nerizikuoja patirti nuostolių dėl elektros tiekimo nutraukimo ar šaldiklio gedimo.
Ar galiu skinti žalius pomidorus ir subrandinti juos viduje?
Taip, žalius pomidorus galima sunokinti patalpose. Prieš pat pirmąsias šalnas iš vynmedžių pašalinkite visus subrendusius, žalsvai baltus vaisius. Jie turi būti tvirti, tvirti ir be defektų. Nuimkite stiebus, tada nuvalykite ir nusausinkite vaisius.
Kaip brandinate žalius pomidorus ant vynmedžio?
Jei iki pirmųjų šalnų liko tik kelios savaitės ir ant vynmedžio vis dar matote nemažai žalių pomidorų, geriausias būdas pagreitinti nokimą yra nuimti (nupjauti) pomidorų augalo viršūnę – tiesiog nuimkite pagrindinio stiebo galiuką virš aukščiausio žiedo.
Kaip laikyti žalius pomidorus vėlesniam naudojimui?
Vienas iš įprastų namų savininkų laikymo būdų yra žalius pomidorus uždengti laikraščiu, kad etilenas nepatektų į kitus pomidorus. Jei turite daug atsarginio laikraščio ar braižomo popieriaus, uždenkite žalius pomidorus ir sudėkite į sausą dėžutę.
Kaip parūgštinti pomidorus, kad jie būtų išsaugoti?
Šiame procese naudojamas rūgštinimas, siekiant išsaugoti žalius pomidorus prieš tinkamai juos laikant. Norėdami laikyti šviežius pomidorus, pradėkite nuo verdančio vandens ir supjaustykite daržoves. Pomidorus sudėkite į puslitrį stiklainį, į kiekvieną indelį įpilkite pusę arbatinio šaukštelio konservuotos druskos ir vieną šaukštą citrinos sulčių.
Ar galite užšaldyti pomidorus, kad juos išsaugotumėte?
Tiesiog turėkite omenyje, kaip bus valgomas galutinis produktas. Pavyzdžiui, šaldyta ir atšildyta salsa po atšildymo tampa vandeninga ir šiek tiek mažiau pageidautina. Jei pasiliksite užšaldyti pomidorus, kurie vėliau bus vėl virti, tarkime, kad sutirštinkite čili, tada esate teisingame kelyje. Vienas iš skaniausių konservavimo būdųpomidorai dehidratuoja.
Kaip išsaugoti žalius vyšninius pomidorus?
Kita alternatyva žalių pomidorų konservavimui – jų marinavimas yra puikus būdas paryškinti aštrų skonį ir traškią tekstūrą. Jei mėgstate krapų marinuotus agurkus, pagardintus česnaku, tai yra puiki laikymo technika jums. Šis receptas taip pat puikiai tinka su žaliais vyšniniais pomidorais, nors tinka visi dydžiai.
KOMENTARAI