Tuo pačiu metu pomidorai negamina likopeno ir karotino – pigmentų, atsakingų už prinokusių pomidorų spalvą, kai temperatūra yra aukštesnė nei 85 laipsniai. F. Taigi dėl ilgų karščio laikotarpių pomidorai nustoja bręsti. Gauti vaisiai dažnai būna nuo gelsvai žalios iki gelsvai oranžinės spalvos.
Ar pomidorai sunoks, kai bus karšti?
Optimiausia temperatūra pomidorams nokinti yra 70–75 F. Kai temperatūra viršija 85–90 F, nokimo procesas labai sulėtėja arba net sustoja.
Kas atsitinka, kai pomidorai tampa per karšti?
Kai temperatūra nuolat pasiekia 95 laipsnių diapazoną, pomidorai dažniausiai nustoja gaminti raudonus pigmentus, o tai reiškia, kad paprastai raudoni vaisiai gali sunokti iki oranžinės spalvos. Kai užsitęsia didelis karštis, kai dienomis temperatūra viršija 100 °F, o naktimis viršija 80 °F, dauguma pomidorų nokimo visiškai sustoja.
KOMENTARAI