Kornišonai arba kūdikių marinuoti agurkai yra maži agurkai, paprastai 1–5 colių (3–13 cm) ilgio, dažnai su nelygiąja odele, kurie paprastai naudojami marinuoti. Žodis kornišonas kilęs iš ankstyvųjų šiuolaikinių olandų kalbos, gurken arba augurken, reiškiantis „mažas marinuotas agurkas“.
Kokie agurkai naudojami kornišonams?
Šiam marinuotų kornišonų receptui iš tikrųjų galite naudoti bet kokį agurką – agurkus, kornišonus arba mažylius agurkus. Rekomenduočiau vengti plonasluoksnių labai ilgų veislių – jos netinka marinuoti.
Ar kornišonai ir agurkai yra vienodi?
Konišonai – tai ne tik raugintas agurkas, kurį nusipirktumėte prekybos centre. Tai specifinė mažų agurkų atmaina, kuri tikslingai naudojama marinuoti, dar vadinama agurkais.
Ar marinuoti agurkai yra agurkai ar kornišonai?
Tačiau tai darosi painu, nes Amerikoje, Kanadoje ir Australijoje terminas „marinuotas agurkas“ paprastai vartojamas kalbant apie marinuotus agurkus. Taigi, agurkai yra marinuoti agurkai, bet marinuoti agurkai nėra agurkai (tik marinuoti agurkai). Pamarinuoti agurką užtrunka keturias ar penkias valandas, o agurką – gali užtrukti iki 30 dienų.
Ar galite valgyti kornišonų agurkus?
Be šviežių ar virtų vaisių, kornišonų agurkai labiau mėgstami marinuoti įvairaus acto, žolelių ir prieskonių sūryme. Marinuotus kornišonus galima valgyti kaip užkandį, susmulkinti ir įmaišyti į kiaušinių salotas, sumalti į pagardą arba sluoksniuoti į mėsainius ir sumuštinius.
KOMENTARAI