Kai agurkai pernoksta, iš chlorofilo pagaminta žalia jų spalva pradeda blukti, todėl atsiranda geltonumo pigmentas. Agurkai tampa kartūs, o geltoni agurkai paprastai netinka vartoti. Geltoną agurką taip pat gali sukelti virusas, per daug vandens arba maistinių medžiagų disbalansas.
Kaip pataisyti geltonus agurkus?
Agurkų augalai turi negilią šaknų sistemą, kuri mėgsta drėgmę, bet nepalieka jų šlapiomis kojomis. Dėl to jie pagelsta. Norėdami gauti geriausių rezultatų, kelis kartus per savaitę laistykite giliai ir lėtai. Daugiau nei tai ir jūs atimate iš dirvožemio maistines medžiagas.
Kodėl mano agurkai pagelsta, kol neišaugo?
Dažniausia geltonųjų agurkų priežastis yra tiesiog per daug sunokę. Dauguma agurkų, priklausomai nuo veislės, yra paruošti derliaus nuėmimui, kai jie yra nuo sodrios iki ryškiai žalios spalvos. Agurkai greitai auga ir dauguma veislių yra paruoštos nuimti 50–70 dienų po pasodinimo.
Kokie yra agurkų perlaistymo požymiai?
Lapų pageltimas yra dažnas perlaistymo požymis. Kai šaknys sėdi vandenyje, jos pažeidžiamos ir negali pasisavinti maistinių medžiagų. Kai lapai pagelsta nuo perlaistymo, jie dažnai būna sustingę, suglebę ir gali nukristi. Kai taip atsitiks, patikrinkite drenažą aplink agurko pagrindą ir sumažinkite laistymą.
KOMENTARAI