Agurkas yra paruoštas skinti, kai yra tokio dydžio ir spalvos, kaip prinokęs savo veislės agurkas. Dauguma agurkų įgauna sodriai žalią spalvą, tačiau kai kurios veislės turi baltą arba geltoną atspalvį arba išmargintą išvaizdą, todėl patikrinkite etiketę arba sėklų paketą. Agurkas turi jaustis tvirtas.
Kaip suprasti, ar agurkas geras?
Kaip pasirinkti agurkus. Ieškokite kietų agurkų, be dėmių ar minkštų dėmių, kurie gali rodyti, kad jie pradėjo pūti. Jie turi būti tamsiai žali, be jokių geltonų dėmių, kurios atsiranda agurkams per daug sunokstant. Tuo metu jis dažnai skleis pašalinius skonius ir kvapus.
Kada nevalgyti agurkų?
Pasinaudokite keliais iš penkių pojūčių, kad sužinotumėte, ar visas agurkas sugedo. Jei jis atrodo suglebęs, o ne kietas, tai blogai, bet jei tik vienas galas yra minkštas, nupjaukite jį ir valgykite kietą galą. Jei ant odos matote pelėsių atsiradimą, jo nevalgykite.
Ar galite skinti agurkus per anksti?
Agurkų iš tikrųjų negalima skinti per anksti, tačiau leisdami jiems sunokti iki idealaus dydžio, gausite geriausią tekstūrą ir skonį. Jauni agurkai bus saldūs, bet labai traškūs.
Ar agurkus reikia šaldyti?
Agurkai turi būti laikomi kambario temperatūroje – ne šaldytuve, teigiama Root Simple įraše. Root Simple cituoja Kalifornijos universitetą Davise, kuris nustatė, kad agurkai yra jautrūs žemesnei nei 50 °F temperatūrai. Laikant kambario temperatūroje, agurkai klesti ir ilgiau išsilaiko.
Kaip renkate agurkus?
Ieškokite kietų ir nuo vidutinio iki tamsiai žalių agurkų. Norėdami patikrinti kietumą, švelniai suspauskite agurkus. Be to, atminkite, kad galutinė agurkų spalva gali priklausyti nuo jūsų auginamos veislės. Kai kurios agurkų rūšys gali turėti ageltonas ar net balkšvas atspalvis.
Kiek agurkų gaunate iš vieno augalo?
Priklausomai nuo to, ko klausiate, per maždaug trijų savaičių derliaus laikotarpį iš sveiko agurko augalo galima tikėtis 10 didelių arba 15 mažų.
Ar galima valgyti neprinokusį agurką?
Trumpas atsakymas yra taip, jie yra saugūs, bet greičiausiai nenorėsite jų valgyti dėl skonio. Per daug prinokę agurkai, kurie augo ilgiau nei turėtų, bus kartūs ir nebus malonu valgyti.
Per kiek laiko užauga agurkas po žydėjimo?
Priklausomai nuo veislės, agurkų augalas gali duoti vaisių praėjus 35–60 dienų po persodinimo į sodą. Prireiks nuo 4 iki 18 dienų nuo gėlės apdulkinimo, kol bus subrendę vaisiai.
Kodėl mano agurkai būna minkšti, kai juos skinu?
Agurkai po derliaus nuėmimo pradės minkštėti, nes vanduo iš vaisių pradės išgaruoti. Be papildomo vandens, kurį vynmedis tiekia agurkui, agurkas pats pradės minkštėti, nes vanduo iš agurko ląstelių pradės išgaruoti.
Kokio dydžio turėčiau leisti agurkams augti?
Skinkite agurkus, kai jie pasieks bent šešių–aštuonių colių ilgį. Atidžiai stebėkite tamsiai žalią odelę ir tvirtus vaisius. Geriausia šių grožybių derlių nuimti ankstyvoje pusėje, kad gautumėte vaisių iš jų saldaus minkštimo ir švelnių sėklų.
Ar galima valgyti neprinokusį agurką?
Trumpas atsakymas yra taip, jie yra saugūs, bet greičiausiai nenorėsite jų valgyti dėl skonio. Per daug prinokę agurkai, kurie augo ilgiau nei turėtų, bus kartūs ir nebus malonu valgyti.
Kiek agurkų gaunate iš vieno augalo?
Priklausomai nuo to, ko klausiate, iš sveiko agurko augalo galima tikėtis 10 didelių kubelių arba15 mažų per maždaug trijų savaičių derliaus nuėmimo laikotarpį.
Kokie yra juodi spygliai ant agurkų?
Tarp kenkėjų ir ligų sąrašo agurkai yra pažeidžiami, juodos dėmės yra keturių simptomas: gumbų stiebų maras, antracnozė, moliūgų vabzdžiai arba keturračiai augalų vabzdžiai.
Kodėl pomidorų ir agurkų negalima valgyti kartu?
Todėl dažniausiai patariama vengti agurkų ir pomidorų derinio. Kita priežastis yra ta, kad jie abu turi visiškai skirtingą virškinimą, todėl jų negalima vartoti kartu, nes toks derinys gali sukelti rūgšties susidarymą ir pilvo pūtimą. „
Kodėl turėtume nevalgyti agurkų naktį?
Jame yra ingrediento, vadinamo cucurbitacinu, kuris yra galingas ingredientas, sukeliantis virškinimo sutrikimų. Net nedidelis urzgimas ar virškinimo sutrikimas gali sukelti vidurių pūtimą ar raugėjimą, dėl ko vėlgi sunku pailsėti.
Kodėl turėtume valgyti agurką naktį?
96% agurkų yra vandens, o vandens kiekis maistingesnis nei įprastame vandenyje. Jei jaučiatės išsausėję, pakramtykite agurkų. Jie taip pat padės pašalinti toksinus, todėl prieš miegą galite šiek tiek supjaustyti, kad išvengtumėte pagirių.
Kaip dažnai reikia laistyti agurkus?
Suteikite jiems pilną saulę ir daug vietos augti ir treniruokite juos ant grotelių ar tvoros. Agurkai geriausiai veikia reguliariai giliai laistant kartą per savaitę ir dažniau, jei oras kelias dienas yra labai karštas. Nepakankama arba nenuosekli drėgmė gali sukelti keistos formos arba prasto skonio vaisius.
Kodėl mano namuose auginami agurkai yra kartūs?
Atsakymas: Agurkų kartumą sukelia junginys cucurbitacin. Cucurbitacins paprastai randamas agurkų augalų lapuose, stiebuose ir šaknyse. Kurbitacinai išplitoiš vegetatyvinių augalo dalių į agurko vaisius, kai augalai patiria stresą.
Ką reiškia, jei agurko vidus yra geltonas?
Agurkas, kurio vidus yra geltonas, yra pernokęs. Nors dar galite valgyti agurką su geltonu vidumi, jis bus kartaus be gero skonio. Paprastai nevalgykite agurkų geltonu vidumi.
Ar agurkams reikia pilnos saulės?
Agurkų augalai geriausiai derės, kai per dieną bus 6–8 valandos tiesioginės saulės. Bet jei tai nėra išeitis, jie vis tiek gali augti daliniame ar net visiškame pavėsyje.
Kiek laiko švieži agurkai?
Tinkamai laikomi agurkai šaldytuve gali išsilaikyti iki vienos savaitės. Šis laikotarpis taikomas ir sveikiems agurkams, ir griežinėliais pjaustytiems agurkams. Jei ieškote ilgalaikio saugojimo sprendimo, galite pabandyti užšaldyti agurkus.
KOMENTARAI