Galų trynimas Tai vienas populiariausių ir dažniausiai naudojamų būdų pašalinti agurkų kartumą. Tereikia plonai nupjauti paskutinę agurko stiebo ar žiedo galo dalį ir tuo gabalėliu sukamaisiais judesiais patrinti agurko galą.
Kodėl trinant agurkus atsikrato kartumo ?
Manoma, kad įtrynus paskutinę agurko dalį, agurkas suteikia kartumo. (Agurkų kartumas) Jis praeina ir agurkas tampa skanesnis nei anksčiau. Tačiau kai kurie žmonės sako, kad tai neduoda jokio poveikio, o agurkų skonis išlieka toks pat kaip ir anksčiau.
Kas atsitinka, kai įtrinate agurko pabaigą?
Trynus supjaustytą galą į agurką, išsiskirs balta putojanti medžiaga, kurioje yra organinio junginio, vadinamo cucurbitacinu. Tai ir yra kartėlio priežastis.
Ar melžiant agurką jis tampa mažiau kartaus?
„Melžant agurką iš tikrųjų išryškėja kartumas, paliekant agurkui šviežią, švarų skonį“, – el. paštu TODAY paaiškino Perkins. Tačiau būkite pasiruošę pastebėti, kad iš jūsų agurko išsiskiria įvairaus laipsnio „pienas“, priklausomai nuo to, kokios rūšies jis yra.
KOMENTARAI