Kaip džiovinti grybus

Kaip džiovinti grybus

Kaip išvalyti šaldytuvą ir panaikinti nemalonų kvapą?
Kaip naudoti vaistinį šalaviją
Kaip atitolinti mėnesines
7 patarimai, kaip prižiūrėti USB raktą
Kaip surasti daug grybų

Grybų džiovinimas tai pats patikimiausias grybų konservavimo būdas. Džiovintus grybus galima labai ilgai laikyti ir po to pasimėgauti jų skoniu ir jų teikiamais vitaminais. Dažniausiai džiovinami baravykai, raudonviršiai, lepšiai,  taip galima džiovinti ir kitus jūsų mėgstamus ar turimus grybus.  Reikia atminti, voveraičių džiovinti nerekomenduojama, nes jos tampa beveik beskonės – jas jei norite paruošti žiemai – geriau marinuoti.

Džiovinti ruošiamų grybų rekomenduojama neplauti – pakanka kruopščiai nuvalyti žemes/spyglius ir apipjaustyti grybus, o jei grybai per dideli reikia perpjauti perpus arba supjaustyti griežinėliais. Svarbiausia taisyklė yra džiovinti tik sveikus grybus.

Lengviausia grybus džiovinti specialioje elektrinėje džiovyklėje, tačiau jei jos neturite, galima tai daryti ir orkaitėje.

Karštą sausą vasarą grybus galima džiovinti ir saulės atokaitoje suvėrus juos ant siūlo.

Grybus sudėkite ant kepimo skardos, orkaitę įkaitinkite iki 40 ºC ir džiovinkite apie dvi valandas. Tada grybus apverskite ir palikite orkaitėje dar tiek pat laiko. Vėliau padidinkite temperatūrą iki 60 ºC ir džiovinkite dar apie valandą. Svarbu visą laiką laikyti praviras orkaitės dureles. Kokybiškai išdžiovinti grybai turi būti švelnios, aksominės faktūros, šiek tiek lenktis paspaudus, bet netrupėti.

Nepamirškite, kad ir kokiu būdu, elektrinėje orkaitėje ar grybų džiovyklėje pasiruošite džiovintų grybų atsargų, laikykite juos sandariai uždarytame inde, kad neužpultų maistinės kandys. Beje, yra teigiama, kad džiovinti grybai savo gerųjų maistinių savybių nepraranda netgi kelerius metus.

Ruošiant patiekalus su džiovintais grybais, pirmiausia reikia juos nuplauti, užmerkti 4 valandoms ir tame pačiame vandenyje virti. Nuovirą vėliau galima panaudoti sriubai.

Iš džiovintų grybų galima pagaminti grybų miltelių: grybai sugrūdami grūstuve arba sumalami, persijojami pro sietą, suberiami į stiklinį plačiu gurkliu indą, gerai uždaromi ir laikomi sausoje vietoje. Grybų milteliai vartojami padažams gaminti.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0