Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi  - kitaip tariant labai skani vištiena su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Kaip ją skaniai iškepti šį kartą ir pap

Kaip gaminti naminius Rafaelo
Kaip pasigaminti naminės starkos
Kaip pagaminti sūrio spurgas
Kaip pagaminti Sūrio spurgytes su jalapenu

Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi  – kitaip tariant labai skani vištiena su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Kaip ją skaniai iškepti šį kartą ir papasakosime.

 

 

 

Mums reikes:

8 -10 vnt. vištos blauzdelių
2 arb. š. druskos
5-10 skiltelių trinto česnako
3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Kario, juodūjų pipirų, paprikos miltelių, kmynų pagal skonį.

10 bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

druskos, majonezo.

Salotoms:
3 didelės morkos

5 česnako skiltelės
druska, pipirai
majonezas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
2. Pasiruoškite prieskonių mišinį marinavimui: sutrinkite česnakus, sumaišykite juos su druska, prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
3. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite vištos blauzdeles. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
4. Tuo metu paruoškite bulves. Nuskuskite, įtrinkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite prieskoniais, ištrynkite majonezu.
5. Sudėkite į kepimo indą vištos blauzdeles ir bulvių skilteles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus ir vištiena bus iškepusi, o bulvės – minkštos.
7.Paruoškite salotas.
8. Karštas blauzdeles patiekite su bulvių skiltelėmis ir salotomis.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0