Vasara uždera skaniausių uogų, tai daugelis žmonių norėdamas turėti gėrybių ir šaltuoju metų laiku, tas uogas darinėja ir iš jų gamina įvairiausias uogienes, bei kompotus. Vienos iš skaniausių uogų yra trešnės arba vyšnės, tačiau norint iš jų pagaminti skanią uogienę, reikia pašalinti jų kauliukus. Šiandien aptarsime būdus, kaip tai padaryti greičiau ir paprasčiau. Tikriausiai ne vienas girdėjote įvairiausių gudrybių su žiogeliais/smeigtukais ir panašiai.
Pirmas būdas, su buteliu ir kiniška lazdele:
(Tinka mažesni 0.33 tūrio buteliukai, bei kiniškos maisto lazdeles, jei jų neturite po ranka, tiks ir paprasčiausias pieštukas).
Antrasis būdas su šiaudeliu:
(Geriausia turėti kiek storesnių ir kietesnių šiaudelių, nes jei vyšnios ar trešnės kietesnės, tai šiaudeliai paprasčiausiai sulinks.)
Trečiasis būdas su šakute:
Šiam būdui reikalinga šakutė ir reples, nes šakutę reikės truputi pamodifikuoti, kad puikiai tiktų kauliukų šalinimui.
Ketvirtas būdas su savaržėle/žiogeliu:
Senovinis ir daugiausiai naudojamas būdas, nes žiogelių tikrai visi turi namie.
Visi būdai turi savo pliusu ir minusu, reikia atrasti sau paprasčiausia ir lengviausia būda, tuomet kauliuku šalinimas bus tikrai greitas, bei vyšnios arba trešnės net ir išėmus kauliukus puikiai atrodys kompote ar uogienėje. Kaip virti uogienes, rašėme ankstesniame straipsnyje.
KOMENTARAI