Kaip pagaminti veganiškus TWIX batonėlius

Kaip pagaminti veganiškus TWIX batonėlius

Kaip gaminti naminius bulvių traškučius
Kaip pagaminti svogūnų žiedus tešloje
Kaip marinuoti grybus
Kaip paruošti krevetes
Kaip marinuoti agurkus

Šiandien gaminsime, puikaus skonio desertą kuris patiks visiems, o ypač veganišką mitybą propaguojantiems, nes tinka ir Jiems. Tai tikrai labai skanus desertas, labiausiai primenantis TWIX šokolado balionėlius, todėl šį desertą ir pavadinimo veganiškais TWIX batonėliais. Būtinai pabandyti visiems, šis saldumynas patiks ir mažiems ir dideliems, puikiai tinka pavaišinti kolegas darbe, ar nustebinti draugus, kurie galvoja, kad veganiški saldumynai negali būti skanūs.

 

Šiam receptui mums reikės:

Biskvitui:

  • 1 puodelis veganiško sviesto *augalinio
  • 1,5 puodelio miltų, aš naudoju SPELTA miltus.
  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

Karamelei:

  • 1 puodelis veganiško sviesto
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • 1 puodelis agavų sirupo, galima pakeisti ir klevų sirupu.
  • Indelis ~320g. kondensuoto kokosų pieno (tikrai yra Lietuviškose sveiko maisto parduotuvėse).

Šokoladui:

  • 350g. veganiško šokolado.
  • Formelių batonėliams gaminti.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.

Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra. Reikia viską gerai išsukti plakiklio pagalba kol bus graži vientisa masė.

Tada  pilame miltus ir vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišome.

Tešla gaunasi, gan sausa, ją dedame ant sviestinio popieriaus ir kočiojame, kol gaunasi maždaug pusės centimetro storio, tuomet pagal savo batonelių formeles, ją supjaustome peiliu, ar specialiu picos peiliu. Tuomet šauname į orkaitę ir kepame 20 minučių.

Šokoladą paruoši labai paprastą, tereikia jį ištirpinti dubenyje, dubenį uždėjus ant verdančio puodo.

Šokoladui ištirpus pilame į formelę, kad apsemtų tik dugną ir kai jau pradeda stingti apverčiame formelę, kad pasidengtų ir kraštai.

Karamelės gaminimas: Visus ingridentus dedame į puodą ir katiname ant mažos ugnies, užvirus pavirti apie 3-4 minutes.

Tuomet į formeles dedame karamelę (apie 2 šaukšteliai į vieną batonėli) ir ja prispaudžiame biskvitu, kad nebūtų oro tarpo.

Paskutinis etapas, pašildome atvėsusį šokoladą ir užpilame savo batonelius, tuomet leidžiame šiek tiek sustingti kambario temperatūroje ir dedame 15-20 minučių į šaldiklį.

Tuomet ištraukiame iš šaldiklio ir išimame iš formelių, turėtų blizgėti ir būti puikios formos.

Skanaus.

Liza Mansour / ohhotcakes.com

 

5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
3 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0