Falafeliai arba kitaip avinžirnių kotletukai yra mėgstamas veganų, tačiau jį mėgsta beveik visi. Falafelius galima valgyti kaip užkandį, jis puikiai tinka ir kaip kito patiekalo dalis. Jie yra sotūs, atšalę ir pastovėję nepasidaro mažiau skanūs. Priklausomai nuo gaminimo būdo – avinžirnių susmulkinimo, rutuliukų dydžio, virimo trukmės ir, aišku, ingredientų – rezultatas gali gana stipriai skirtis, todėl verta kažkiek paeksperimentuoti ieškant sau idealaus varianto. Šiandien pateiksime vieną iš jų.
Pagaminti porcija keturiems žmonėms reikės:
250 g avinžirnių
15 g petražolių
5 g maltų kalendros sėklų
5 g kumino
2 česnako skiltelės
Pusė svogūno
Aliejus kepimui
Gaminimas
Avinžirnius gausiai užpilti vandeniu ir palikti 7-12 val. (pavyzdžiui, per naktį).
Jie išbrinksta iki dvigubo svorio, tad reikia didelio indo jiems mirkyti.
Išmirkytus avinžirnius, petražoles, svogūną, česnaką malti su mėsmale.
Į masę sudėti prieskonius ir gerai išmaišyti.
Formuoti kamuoliukus ir kepti įkaitintame aliejuje. ( Jei masė nelimpa – įpilkite šiek tiek avinžirnių nuoviro, kad masė pasidarytų kibi).
Gardu su sezamų pastos padažu, jogurtu ar salotomis.
4.5
BENDRAS REZULTATAS
11 naudotojas balsai x 4.5
KOMENTARAI