Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą

Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą

Nemeluosiu sakydamas, kad tai pats skaniausias obuolių pyragas, kurį iki šiol teko valgyti. Tas saldžiai rūgštus obuolių įdaras priverčia skonio recep

Kaip iškepti pyragą su vištiena ir brokoliais
Kaip pasigaminti sluoksniuotus ledus
Kaip pagaminti Cappuccino namie
Kaip pasidaryti nebrangų užkandį

Nemeluosiu sakydamas, kad tai pats skaniausias obuolių pyragas, kurį iki šiol teko valgyti. Tas saldžiai rūgštus obuolių įdaras priverčia skonio receptorius dainuoti iš laimės. Taigi, amerikietiškam obuolių pyragui prireiks:
Tešlai:[list_style_arrow] 

  • 2,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 1 a.š. cukraus (galima dėti ir daugiau, jei mėgstat saldžius kepinius);
  • 1 st. kambario temperatūros sviesto (kadangi tingėjau terliotis su tomis stiklinėmis, dėjau apie 75-100 gr., pakako);
  • 1/4 st. vandens.[/list_style_arrow]

Įdarui:[list_style_arrow]

  • 4 obuoliai (labiausiai tinka rūgštūs ir kieti);
  • 2/3 st. cukraus;
  • 2 š. miltų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 2 š. pieno;
  • 2 š. sviesto (nenaudojau).[/list_style_arrow]

 

Tešla: Išmaišome miltus, cukrų bei druską. Tuomet sudedame sviestą ir mikseriu (jei galingas) ar kombainu plakame, kol iš tešlos susidaro rupūs grūdeliai (kiek stambesni nei miltai). Tuomet po truputį pilame šaltą vandenį ir toliau maišome. Svarbu nepripilti vandens per daug. Jo reikia tik tiek, kad iš grūdelių susidarytų tešla. Todėl įpylus truputį vandens, vis patikriname tešlos struktūrą.
Tešlą padaliname į 2 dalis. Kiekvieną dalį kiek paspaudžiame, kad taptų blyno formos, suvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve mažiausiai valandai.

pyragas-3


Įdaras:
Obuolius nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Dideliame inde sumaišome obuolius, miltus, cukrų, cinamoną.

Iš vieno tešlos gabalėlio iškočiojame pagrindą pyragui ir dedame į skardą (kraštus taip pat uždengiame tešla). Sudedame įdarą ir kita tešlos dalimi dekoruojame pyrago viršų. Jį patepame pienu.

Kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šis pyragas – neabejotinas gėris, ypač laukiant Kalėdų ir skanaujant jį su saldžiu kaitintu raudonu vynu. Gražaus laukimo!

pyragas-č

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar
    Virga 4 m.

    Atrodo puikiai, pabandysime pagaminti tokie namie

  • comment-avatar
    Jolanta 4 m.

    Labai skanus

  • DISQUS: