Skaniausi – čirviniai blynai

Skaniausi – čirviniai blynai

Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip pasigaminti ledus namuose
Čenakai su kiauliena
Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis
Kaip pasigaminti naminės starkos

Čirviniai blynai – tai blynai iš vaikystės. Seniau, kai parduotuvėse nebūdavo tiek visokių skanumynų, čirviniai blynai vienas iš mėgstamiausių desertų, kurių laukdavome kaip šventės. Tad šiandien prisiminę tai ir pabandysime juos pagaminti.

Reikės:

  • 250g miltų;
  • 1v.š. cukraus;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnio vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 50g ištirpinto sviesto;
  • 400ml pieno.

Gaminimas labai paprastas, greitas ir lengvas. Ilgiausiai laiko gaminant čirvinius blynus atims pats jų kepimas. Miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Per vidurį padarome duobutę ir maišant pilame pieną. Galiausiai mušame ir įplakame kiaušinius ir ištirpintą sviestą.

Kepame gerai įkaitusioje, šiek tiek riebalais pateptoje, čirvinių blynų keptuvėje.

Jei valgysite ką tik iš keptuvės išimtus blynelius, jų išorė bus traški, o vidus minkštas. Ilgiau pastovėję jie sudrėksta.

Patiekti galima su klevų sirupu, uogiene, grietine, uogomis ar skaniausiais vaisiais.

Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra, pabarstyti uogomis.

5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
3 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0