Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą

Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą

Kaip marinuoti grybus
Naminiai Kijevo kotletai su žalumynais
Purus, minkštas ir skanus varškės apkepas
Kaip skaniai pagaminti balandėlius?
Kaip pagaminti Velingtono kepsnį

Guliašas yra tradicinis vengrų patiekalas. Lietuviai kalbininkai jį įvardintų kaip – lėtas mėsos troškinys.  Guliašo gaminime yra svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį apkepinti   svogūnus. O toliau  svarbu nepamiršti pagrindinių ingredientų kurie suteikia nuostabų skonį: svogūnas, salieras ir morka.

Ingredientai:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
2 saliero stiebai
2 česnako skiltelės, traiškytos
1 šaukštas maltos paprikos
1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml jautienos sultinio
1 1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1/2 šaukštelio kečupo
6 šaukštai riebios grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
  3. Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
  4. Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
  5. Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
  6. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
  7. Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
  8. Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
  9. Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.
5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
2 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0