Skanūs, sveiki ir dailūs vieno kąsnio sumuštiniai visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais prie vyno ar alaus ir baigiant prašmatniais pokyliais. Taigi siūlome jums keletą gardžių idėjų, kurios bet kada gali praversti Jūsų šventei.
Kumpio suktinukai
Ingredientai:
- Kumpis 500g virto kiaulienos
- Alyvuogės 1vnt. juodųjų, be kauliukų (indelis)
- Pomidorai 15vnt. vyšninių
- Miltai 1valg. š.
- Mocarelos sūris 200g
- Pievagrybiai 8vnt. vidutinio dydžio švieži
- Vynas 100ml baltojo sauso
- Sviestas 1valg. š.
- Kiaušiniai 2vnt.
- Druska 1arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1arbat. š. pagal skonį maltų
Kaip gaminti:
1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais.
2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
3. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų. Išmaišiusi kepinkite, kol suminkštės pomidorai.
4. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite plaktais kiaušiniais ir 8 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.
5. Tiekite karštus arba šaltus.
Lašišos rutuliukai
Ingredientai:
- tešlos krepšelių: 10
- silpnai sūdytos lašišos filė: 70 gramų
- tepamo sūrelio: 50 gramų
- saldžiosios raudonosios paprikos: 50 gramų
- žalumynų: žiupsnelio
Kaip gaminti:
Vieno kąsnio sumuštinukai su avokado kremu ir lašiša
Ingredientai:
7 riekės | baltos forminės duonos | |
100 gramų | sūdytos lašišos | |
Padažui: | ||
1 vienetas | avokadų | |
0.5 vieneto | žaliosios citrinos (arba citrinos) | |
1 šaukštas | grietinės | |
1 skiltelė | česnako | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų |
KOMENTARAI