Kaip pagaminti sūrio spurgas

Kaip pagaminti sūrio spurgas

Šis receptas leis jums pagaminti ir mėgautis traškiomis ir labai skaniomis sūrio spurgomis. Gaminimas šie tiek užtrunka, tačiau skonis viską atperka.

Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip pagaminti svogūnų žiedus tešloje
Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis

Šis receptas leis jums pagaminti ir mėgautis traškiomis ir labai skaniomis sūrio spurgomis. Gaminimas šie tiek užtrunka, tačiau skonis viską atperka. Reikia paminėti, kad sūrio spurgos skanios tiek šiltos, tiek šaltos, galima patiekti su mėgstamais padažais, tad šis užkandis labai tinka draugų kompanijai prie vyno ar alaus. Tai gi šiandien Jums pateikiame puikaus užkandžio receptą.

 

 

Sūrio spurgoms reikės:

  • 200 g sūrio (galima rinktis pagal skonį: fermentinį, lydytą, rūkytą, pelėsinį ir kt., geriausia maišyti keletą sūrio rūšių);
  • šaukšto miltų;
  • kelių šaukštų džiūvesėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • prieskonių pagal skonį;
  • aliejaus kepimui.

Padažui:

  • kelių skiltelių česnako,
  • šaukšto majonezo,
  • 2 arbatinių šaukštelių pomidorų padažo,
  • prieskonių

Sūrio spurgų gaminimas

Pirmiausia smulkiai sutarkuojame sūrį, sumaišome jį. Galima naudoti įvairius sūrius: nebijokite eksperimentuoti ir atrasite, kas jums labiausiai patinka. Kad būtų lengviau formuoti kamuoliukus geriausia naudoti kietą ar fermentinį sūrį ir jį derinti su lydytu sūreliu ar varškės kremu. Į sūrių mišinį įmaišome šaukštą miltų ir prieskonius, kuriuos taip pat galima rinktis pagal skonį: mėgstantys aštriau gali dėti aštriosios paprikos miltelių, švelniau – žolelių ir kt. Sūris yra ir taip sūrus, todėl druskos dėti jau nereikia!
Iš sūrio masės suformuojame nedidelius rutuliukus, juos mirkome į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvesėliuose. Kad spurgutės išlaikytų savo formą, šį veiksmą patartina atlikti du kartus.
Sūrio spurgas kepame aliejuje. Jos kepa greitai – tereikia palaukti, kol apskrus ir išėmus nuvarvinti riebalų perteklių ant popieriaus. Kadangi spurgos mažos ir greitai kepa, kepimui geriausia naudoti kuo mažesnį puodelį.
Padažui sumaišome majonezą su pomidorų padažu ir smulkintu česnaku. Prieskonių dedama pagal skonį: galima naudoti įvairias žoleles, pipirus, prieskonių mišinius. Sūrio spurgos geriausiai dera su kiek rūgštoku padažu todėl jį galima paskanininti lašeliu vyno acto arba garstyčiomis.

Į sūrio masę galima įmaišyti įvairių priedų, kurie suteiks visai naują skonį šiam užkandžiui. Pvz. Jalapeno pipirų.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0