Kaip pasigaminti Latte

Kaip pasigaminti Latte

Beveik visose kavinėse ir restoranuose galime įsigyti skanią ir kvapnią Latte kavą. Tai kavos rūšis, gaminama su karštu pienu (Italijoje terminas „Lat

Kaip instaliuoti windows 7 iš USB rakto
Kaip pasigaminti rudojo cukraus kūno šveitiklį
Kaip pridėti rusų/vokiečių kalbą jūsų kompiuteryje
Kaip teisingai kloti linoleumą

Beveik visose kavinėse ir restoranuose galime įsigyti skanią ir kvapnią Latte kavą. Tai kavos rūšis, gaminama su karštu pienu (Italijoje terminas „Latte“ reiškia „pienas“). Kaip ją pasigaminti  namie  žino ne visi, todėl nutarėme parašyti, kaip tai lengvai pasidaryti pačiam, su namuose turimais įrankiais.

 

 

 

 

 Gaminimui jums reikės:[list_style_star] 

  • kavos espreso 1/4 puodelio;
  • 3/4 puodelio pieno (3,5% rieb.);
  • cukraus;
  • cinamono, šokolado drožlių, grietinėlės, sirupo (pagal skonį); [/list_style_star]

late-kava-1

 

1. Pagaminkite espreso kavą ir supilkite į puoduką, nukošdami tirščius. Jei norite, kad Latte būtų karštesnė, prieš supilant kavą į puoduką, palaikykite jame karštą vandenį. Jei norite su cukrumi įberkite prieš pilant espreso kavą ir maišykite, kol ištirps.

 

2. Pakaitinkite pieną iki 65 – 70 °C. Ką daryti, jei neturite termometro? Paimkite kaitinamą indą į rankas, jei negalite išlaikyti – temperatūra tinkama. Jokiu būdu neužvirinkite pieno – tai esminė Latte kavos gaminimo klaida.

 

 

Dažniausiai kaitiname metaliniame inde su snapeliu.

late-kava-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakaitintą pieną plakite pieno putų plakikliu, kilnodami jį aukštyn žemyn. Jei jo neturite, pasinaudokite plakimo šluotele. Pieno tūris turėtų padidėti, nes plakant pienas maišosi su oru, atsiranda standžios putos.

3. Atsargiai supilkite pieną į puoduką, kuriame yra espreso kava.

late-kava-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Pagardinkite šokolado drožlėmis, cinamonu, grietinėle.

Pastaba! Jei darote Latte su sirupu, jį įpilkite prieš espreso kavą. 

late-kava-4

Pažiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame rodo, kaip papuošti Latte kavą. Žinoma, jums prireiks praktikos ir kantrybės, todėl po kelių nesėkmingų kartų nepasiduokite. Skanaus!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0