Kaip pagaminti skaldytų žirnių sriubą

Kaip pagaminti skaldytų žirnių sriubą

Kaip pagaminti Sūrio spurgytes su jalapenu
Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir šilauogėmis
Kaip gaminti naminius Rafaelo
Vieno kąsnio sumuštiniai
Kaip pagaminti falafelius – Falafelių receptas

Žirnių sriuba nors ir yra ne tokia populiari kaip žirniai su spirgučiais, tačiau ją mėgsta beveik visi.  O žmonėms ji patinka nes yra paprasta, pigi, maistinga ir lengvai paruošiama. Ši sriuba sena kaip pasaulis ir mėgiama daugelyje šalių. Remiantis rašytiniais šaltiniais tvirtinama, kad skaldytų žirnių sriuba buvo verdama senovės Romoje ir Graikijoje. Įvairios šios sriubos versijos verdamos Indijoje, o štai versija su mėsa atkeliavo iš Azijos šalių. Tokį populiarumą nesunku suprasti – žirniai turi daug augalinių baltymų, kurių kiekis prilygsta jautienai, tik jie lengviau įsisavinami.

Mums reikės:

2 l mėsos sultinio arba 1 kubelio.
0,5 puodelio skaldytų žirnių
2 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
saliero stiebas
šoninės

Gaminimas:

Į vidutinį puodą įpilam apie stiklinę ar daugiau žirnių, įdedam sultinio kubelį, lauro lapą, pipirų ir paliekam virti.
Ant keptuvės pačirškinam šoninę, išsiskyrus riebalams, juose pakepinam smulkiai smulkiausiai pjaustytą svogūną , kai šis iškepa, dedam smulkiai smulkintą saliero stiebą.
Morkas nuskutam ir susipjaustom kvadratėliais.
Žirniai jau turėtų būti jau išvirę, ir bepradedantys byrėti..
Sudedame morkas ir keptuvės turinį į sriubą, ir palikti dar pavirti apie penkiolika minučių.
Baigiant virti žirniai pasileidžia, sriuba tampa tirštoka ir labai skani.
Skanaus
5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
4 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS:

Gaukite naujausius patarimus
į el. pašto dėžutę

Ačiū už Jūsų registraciją

Klaida