Močiutės obuolių pyragas

Močiutės obuolių pyragas

Čili sriubos receptas
Krabų lazdelės tešloje
Valgoma ir akimis: kaip paversti maistą ode estetikai?
Avinžirniai ypač naudingas produktas
Obuolių pyragas pagal J. Ohmaną

Nes obuolių pyragų mums Lietuviams niekada nebus per daug, taip jau susiklostė per daug metų, kad obuoliu pyragas yra vienas iš mėgstamiausių kepinių ir saldumynų nuo senų laikų Lietuvoje. Ir nėra čia nieko keisto, tiesiog Lietuvoje puikiai auga obuoliai, jų turime visokiausių veislių ir rūšių, tad ir pyragams jie tinka puikiausiai, o močiutės su jais eksperimentavo ir kepė visą ilgą savo gyvenimą. Šiandien dalinamės puikiu močiutės delikatesu kuris jai yra skaniausias ir labiausiai ištobulintas jos keptas obuolių pyragas.  Mes truputi pakoregavome šį receptą, nes močiutė jį valgydavo tiesiog šiltą, katik iškeptą ir dažniausiai iš jo nieko nebelikdavo jau po keliolikos minučių, o mes dar pridėjome  kažko šiuolaikiško – ledų!

Taip pat skaitykite: Veganiškas obuolių pyragas

Močiutės obuolių pyragas – pagaminti reikės:

  • ~1 kg obuolių
  • vienas bananas
  • 6-7 valgomi šaukštai cukraus
  • 300 g Speltos miltų
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 250 ml augalinio ryžių pieno
  • pusė citrinos
  • šaukštelis sodos
  • šaukštas rudojo cukraus
  • šaukštelis cinamono

Močiutės obuolių pyrago gaminimas

Obuolius nuplauname ir nulupame žievelę. Nuluptus obuolius supjaustom skiltelėmis arba kubeliais, kaip Jums patogiau, bet skirtumo nėra. Ant obuolių beriame šešis arba septynis šaukštus cukraus (priklauso ar patinka saldžiau ir ar obuoliais nėra labai rūgštus) ir šaukštą cinamono ir viską gerai išmaišome.

Taip pat skaitykite: amerikoniškas obuolių pyragas

Kitame dubenyje bananą sutrinam su ruduoju cukrumi, tuomet į šį mišinį beriam miltus, pilam augalinį ryžių pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės. Į atskirą indelį išspaudžiam citrinos sultis ir įberiam sodos. Išmaišom, supilam į tešlą ir vėl išmaišom.

2/3 tešlos pilam į kepimo indą, tuomet ant viršaus dedame smulkintus obuolius ir ant jų supilam likusią tešlos dalį. Visą šį gėrį šaunamę į orkaitę, kuri turi būti įkaitintą iki 180 laipsnių. Obuolių pyragas kepa apie  30–35 min.  kepimo funkcija su vėjeliu.

5.0
BENDRAS REZULTATAS
obuoliu pyragas
Skonis
5 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0