Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose

Kaip pagaminti kondensuotą pieną namuose

Skanaus sutirštinto pieno nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Todėl šiandien ir aprašysime receptą smaguriams. Norint pagaminti kondensuotą pieną namu

Kaip skaniai orkaitėje iškepti vištos blauzdeles su bulvėmis
Kaip gaminti kibinus – naminių kibinų receptas
Kaip pasigaminti naminės starkos
Kaip pagaminti Sūrio spurgytes su jalapenu

Skanaus sutirštinto pieno nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Todėl šiandien ir aprašysime receptą smaguriams. Norint pagaminti kondensuotą pieną namuose, svarbiausiai reikia turėti kokybi6ko ir gero pieno. Jis turėtų būti aukšto riebumo, būtinai šviežias. Galima naudoti ir pasterizuotą pieną iš parduotuvės.

INGREDIENTAI:

500 mililitrų pieno (skaniau riebesnis)
400 gramų cukraus
20 gramų sviesto

GAMINIMAS:

1.  Pieną supilkite į puodą aukštomis sienelėmis (nes virdamas pienas labai burbuliuos) ir nt nedidelės ugnies užvirinkite iki pradės kilti pirmi burbuliukai.
2. Tada sudėkite cukrų, padidinkite ugnį iki vidutinės ir gerai išmaišykite, jog cukrus ištirptų. Virkite vis pamaišydami, pienas smarkokai burbuliuos, to nenusigąskite, tiesiog vis pamaišykite ir tiek. Aš paprastai verdu apie 15 min, bet tikslus virimo laikas gali priklausyti nuo puodo dydžio. Tiesiog kai pienas ima tirštėti ir pasidaro nebe skystas, o toks klampesnis ir lipnus, nuimu nuo ugnies. Tada įdedu sviestą ir gerai išmaišau, kad sviestas ištirptų.
3.Nenusigąskite, jeigu pienas atrodys skystokas. Vėsdamas jis sutirštės iki kreminės konsistencijos. Tiesa, jei išvirus susidarytų mažų gumuliukų, galit dar karštą suplakti mikseriu (užtenka kelių sekundžių). O jeigu pienui atvėsus pasirodytų, kad jis gavosi tirštesnis negu norėjote, tiesiog įpilkite į jį truputėlį verdančio vandens ir irgi kelias sekundes paplakite mikseriu, kad gerai išsimaišytų.
4.Beje, pagal šį receptą pagamintas kondensuotas pienas man puikiai pakeičia pirktinį tiek kepiniuose, tiek gaminant tinginį ar kitur ir jis labai greitai pagaminamas, o išeiga nebrangi, bet visgi jis yra šiek tiek mažiau kreminis ir kiek saldesnis negu pirktinis. Tad kai turiu daugiau laiko ar anyta įdeda daug šviežio naminio pieno, verdu jį dar tikresnį – tiesiog imu dvigubai daugiau pieno negu kad šiame recepte parašyta ir pirmiausia pieną paverdu iki jis nugaruoja ir lieka daugmaž pusė, o tada jau dedu cukrų ir viską toliau dariau kaip parašyta recepte.

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: