Pagrindinis » kulinarija » Receptai » Kaip iškepti avižinius sausainius

Kaip iškepti avižinius sausainius

Kaip iškepti avižinius sausainius

Vėstant orams šeimininkės ir vės sugrįžta į virtuvę. Čia išbandomi nauji receptai bei idėjos, o tuo pačiu lepinami šeimos nariai. Žinoma, kartais nutinka taip, jog norint pagaminti vieną ar kitą patiekalą reikia begalės ingridientų, na o jūs kaip tyčia vieno iš jų neturite. Tokiose situacijose belieka bėgti į parduotuvę arba apsieiti be skanėstų. Dažniausiai nė vienas iš šių pasirinkimų nėra labai malonus, tad šį kartą jums pateiksime receptą, kuriam reikia vos dviejų ingridientų! Taip, išgirdote teisingai. Tai avižiniai sausainiai, kurie yra be galo maistingi ir sveiki. Jie gali tapti puikiu užkandžiu vėsiais vakarais ar pietumis darbe. Taigi, jei norite sužinoti receptą, skaitykite toliau.

Jums prireiks:

    • 2 bananų;
    • 1 stiklinės avižinių dribsnių;
    • Sviestinio popieriaus.

kaip-iskepti-avizinius-sausainius1

Visų pirma supjaustykite bananus griežinėliais ir sudėkite į dubenį kartu su avižiniais dribsniais.

kaip-iskepti-avizinius-sausainius2Viską gerai išmaišykite ir ištrinkite taip, kad gautųsi vientisa masė.

kaip-iskepti-avizinius-sausainius3Suformuokite sausainius ant sviestinio popieriaus ir pasiruoškite kepimui. Jei norite, galite masę pagardinti džiovintais vaisiais ar šokolado gabalėliais.

kaip-iskepti-avizinius-sausainius4Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Skanaus!

kaip-iskepti-avizinius-sausainius


Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *