Receptas tikrai įdomus, net nepatikėsite kaip jis ruošiamas. Nors bulvių traškučių paprastai neperkame ir stengiamės nevalgyti, tačiau retkarčiais draugų kompanijoje su alumi galima pakramsnoti. Receptas unikalus tuo, kad kepama mikrobangėje krosnelėje. Ir bulvių traškučiams visai nereikia riebalų.
Naminiams bulvių traškučiams prireiks:
- kelių plonai pjaustytų bulvių (kuo ploniau, tuo geriau);
- mylimiausių prieskonių (Mes labiausiai mėgstame tradicinius krapus, česnakinę druską ir čili).
Ant kepimo popieriaus (reikalingas, kad bulvės nepriliptų) dedame pjaustytas bulves, apibarstome mėgstamais prieskoniais.
Jei neturite mikrobanginės galima kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje.
Mikrobangėje aukščiausioje temperatūroje skrudiname kelias minutes, kol tampa traškūs. Štai ir viskas!
Recepto privalumai: skonis labai natūralus; traškučiai itin traškūs; kalorijų galima ir neskaičiuoti. Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais.
Taip pat skaitykite: Puikus užkandis
Trūkumai: procesas trunka ilgai (mano patirtis parodė, jog kol kepa vieni traškučiai, senesnieji būna suvalgomi 🙂 ), todėl jei svajojat apie nemažą indą bulvių traškučių, apsišarvuokit kantrybe; mikrobangė gana stipriai aprasoja, todėl tenka priverstinai ją valyti.
KOMENTARAI
Man labai skanu su bulvių prieskoniais tiesiog. Šeip tai puikus receptas, be riebalų.
Vau kokie skanus!
Labai lengvai iseina ir labai skanus, galima su kokiais tik norit prieskoniais pasidaryti