Čili sriuba tai tikras amerikoniškas patiekalas, tiksliau tai troškinys kilęs iš Teksaso valstijos. Kai už lango darganotas rudens oras ar prasideda žiema, visada norisi kažko kas sušildytų kūną iš vidaus ir tam puikiai tinka čili sriuba, kuri skaniausia yra antra diena pašildžius. Čili sriuba man patinka tuo, kad ją lengva pagaminti, o skonis tiesiog puikus. Aišku gal ne visiems patinka aštriai, tačiau ją galima pritaikyti visų skoniams. Tad šiandien ją ir gaminsime.
Čili sriubai pagaminti mums reikės:
500 gr. faršo (labiausiai mėgiamas mano yra jautienos)
1 didelis svogūnas
4 – 5 skiltelių česnako
1 raudonos paprikos
3 rauginti agurkėliai
2 skardinės konservuotų pupelių
2 skardinės pomidorų savo sultyse
1 čili pipiras
Paprikos miltelių
Džiovinto raudonėlio, krapų, druskos pipirų ir kitų savo mėgiamų prieskonių.
Fermentinio sūrio.
Gaminimas
Svogūną, česnaką susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir suberti svogūną ir česnaką. Papriką bei čili pipirą supjaustyti nedideliais kubeliais ir suberti taip pat į keptuvę. Daržovėms apkepus sudėti faršą, įberti druskos, pipirų, raudonėlio bei paprikos miltelių ir maišant troškinti dar apie 10 min.
Į puodą supilti konservuotus pomidorus, geriausia jei jie supjaustyti kubeliais, sudėti kubeliais pjaustytus raugintus agurkėlius, sudėti troškintą faršą su daržovėm ir viską pavirti 15 min, vėliausiai reikia sudėti konservuotas pupeles.
Aš viso verdu apie 50 minučių.
Lėkštėje sriubą apibarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu.
KOMENTARAI