Kaip skaniai iškepti stintą

Kaip skaniai iškepti stintą

Keptos žuvies skleidžiamas aromatas greičiausiai sukelia malonius atostogų prisiminimus ne tik žvejams, tačiau ir užkietėjusiems pajūrio gerbėjams. Vi

Kaip pasigaminti šaltibarščius
Kaip iškepti amerikietišką obuolių pyragą
Kaip gaminti karštus sumuštinius su kiaušiniu
Kaip pasigaminti naminio alaus

Keptos žuvies skleidžiamas aromatas greičiausiai sukelia malonius atostogų prisiminimus ne tik žvejams, tačiau ir užkietėjusiems pajūrio gerbėjams. Visiems puikiai pažįstamas tas nuostabus aromatas, gundantis užsukti ir paragauti šviežiai pagautos ir iškeptos žuvies. Žinoma, atostogos dažniausiai būna tik kartą metuose, tad jei nenorite ilgai laukti ir trokštate pasigaminti žuvį tiesiog namuose, pateiksime itin paprastą, tačiau gardų receptą. Šį kartą gaminsime stintą. Ši žuvis yra labai pigi, tad galima drąsiai teigti, jog ja pasimėgauti gali kiekvienas.

Jei įsigijote ar sužvejojote stintų, jos turėtų atrodyti taip:

Kaip-skaniai-iskepti-stinta1

Norint iškepti stintą, visų pirma ją išdarinėkite. Tai reiškia jog turite nupjauti galvas, perpjauti išilgai per pilvą bei pašalinti ten esančius nešvarumus. Stuburo šalinti nereikia, jis ruošimo metu sukepa ir yra valgomas, na o jei norėsite, jį galėsite pašalinti iškepus žuvį. Taip pat, jei randate ikrų, neskubėkite juos išmesti, kai kuriems žmonėms jie tikras delikatesas, tad siūlome išbandyti ir jų skonį. Atlikus šiuos veiksmus, gerai nuplaukite žuvį ir ant jos išspauskite šlakelį citrinos sulčių. Viską gerai įtrinkite į žuvį.

Toliau ant žuvies užpilkite šiek tiek alyvų aliejaus, pagardinto juodaisiais pipirais ir druska. Viską dar kartą įtrinkite rankomis. Galiausiai, pasiruoškite dubenį su miltais ir laikydami stintą už uodegos pamirkykite juose. Nieko nelaukę dėkite žuvis į įkaitintą keptuvę ir kepkite tol, kol stinta įgaus auksinį atspalvį ir traškų paviršių.

Nepamirškite, jog genialumas slypi paprastume, skanaus!

Jūsų gauti rezultatai turėtų atrodyti štai taip:

Kaip-skaniai-iskepti-stinta2

 

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0