Kaip pasigaminti vištieną su kuskusu

Kaip pasigaminti vištieną su kuskusu

Bene kiekviena šeimininkė pripažins, jog neretai atėjus pietų ar vakarienės metui, mes, moterys, pritrūkstame idėjų. Žinoma, norint jog pasisotintų vi

Kaip gaminti naminius Rafaelo
Kaip iškepti Kalėdinius meduolius
Kaip paruošti kreminę grybų sriubą
Kaip pagaminti suktinukus su įdaru

Bene kiekviena šeimininkė pripažins, jog neretai atėjus pietų ar vakarienės metui, mes, moterys, pritrūkstame idėjų. Žinoma, norint jog pasisotintų visi šeimos nariai, t.y. vyras, vaikai, o galbūt ir netikėtai užsukę draugai, imamės gaminti mėsos patiekalus. Žinant tai, jog šiuo metu Lietuvoje mėsos gaminių kainos yra gan aukštos, galima spėti, jog daugelis renkasi vištieną, mat jos kaina yra žemiausia. Vištienos paruošimo būdų yra daug ir įvairių, tad stengiantis išbandyti ką nors naujo, galima įsivelti į milžiniškas paieškas ir likti nieko nepešus. Taigi, jei norite paįvairinti savo dienos menių, šį kartą siūlome keisti ne pagrindinį ingridientą, o garnyrą.

Jums prireiks:[list_style_star]

  • Vištienos file – ~400g;
  • Dvi morkos;
  • Du vienetai salierų;
  • Kuskuso kruopos;
  • Vienas svogūnas;
  • Krakmolas (1v.š.);
  • Šlakelis aliejaus;
  • Du v.š. sojų padažo;
  • Smulkinti juodieji pipirai;
  • Žiupsnelis rudojo cukraus;
  • Sezamo sėklos ~50g;
  • Pasirinktos rūšies daržovių sultinys.

[/list_style_star]

Pradėkime:

[dropcap_green] 1 [/dropcap_green] Visų pirma paruoškite mėsą: nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Pastarieji neturėtų būti smulkūs, vieno gabalėlio turi užtekti keliems kąsniams.

[dropcap_green] 2 [/dropcap_green] Tuomet imkitės daržovių. Supjaustykite svogūną, salierą ir morkas.

 

[dropcap_green] 3 [/dropcap_green] Užkaiskite keptuvę ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūno gabalėliai įgaus auksinį atspalvį įdėkite paruoštus mėsos gabaliukus ir viską paskrudinkite. Mėsa neturi iškepti, tik apskrusti iš visų pusių.

[dropcap_green] 4[/dropcap_green] Kai mėsa apskrus supilkite sultinį bei įmeskite morkų ir salierų gabaliukus. Viską troškinkite ~10 minučių, kol mėsa bus paruošta valgymui, o daržovės vis dar bus traškios.

[dropcap_green] 5 [/dropcap_green] Jei matote, jog patiekalo ruošimas juda link pabaigos, supilkite sojų padažą bei viską pagardinkite pipirais ir cukrumi.

[dropcap_green] 6 [/dropcap_green] Trečdalį stiklinės šalto vandens sumaišykite su krakmolu ir viską supilkite į virimo indą. Viską užvirkite dar kartą ir tiekite su puriai išvirta kuskuso koše. Pastarosios virimui kliaukitės ant pakuotės pateikiamais ruošimo nurodymais.

Skanaus!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0