Žirnių sriuba nors ir yra ne tokia populiari kaip žirniai su spirgučiais, tačiau ją mėgsta beveik visi. O žmonėms ji patinka nes yra paprasta, pigi, maistinga ir lengvai paruošiama. Ši sriuba sena kaip pasaulis ir mėgiama daugelyje šalių. Remiantis rašytiniais šaltiniais tvirtinama, kad skaldytų žirnių sriuba buvo verdama senovės Romoje ir Graikijoje. Įvairios šios sriubos versijos verdamos Indijoje, o štai versija su mėsa atkeliavo iš Azijos šalių. Tokį populiarumą nesunku suprasti – žirniai turi daug augalinių baltymų, kurių kiekis prilygsta jautienai, tik jie lengviau įsisavinami.
Mums reikės:
2 l mėsos sultinio arba 1 kubelio.
0,5 puodelio skaldytų žirnių
2 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
saliero stiebas
šoninės
Taip pat skaitykite: Čenakai su kiauliena
Gaminimas:
Žirniai jau turėtų būti jau išvirę, ir bepradedantys byrėti..
Baigiant virti žirniai pasileidžia, sriuba tampa tirštoka ir labai skani.
Taip pat skaitykite: Veganiškas Obuolių Pyragas
KOMENTARAI