Šokoladinis pyragas – vienas geriausių gyvenimų malonumų smaližiams. O dar ypač jei lengvai paruošiamas ir tam nereikia daug laiko, tada juo galima mėgautis ypač dažnai…
Šokoladiniams biskvitams reikės:
[list_style_star]
1 puodelio (250 ml) verdančio vandens
100 g kakavos miltelių
250 g rudojo cukraus (geriausia – nerafinuoto melasos cukraus)
270 g miltų
1 arbatinio šaukštelio sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinės (250 ml) augalinio aliejaus
2 didelių kiaušinių
2 kiaušinių trynių
130 g grietinės[/list_style_star]
Kremui reikės:[list_style_star]
180 g pieniško šokolado
50 g juodojo šokolado
160 g cukraus pudros
125 g kambario temperatūros sviesto
1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
100 ml grietinėlės plakamosios (35 proc. rieb.)[/list_style_star]
Biskvitus kepsime taip:
Groteles įdėkite į orkaitės vidurį. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 C temperatūrą. Dviejų 22 cm skersmens (apvalių) kepimo formų nuimamais kraštais dugnus išklojame kepimo popieriumi, o jų šonus ištepame sviestu. Kepimo formas atidėkite į šalį, kol prireiks.
Kartu sumaišykite verdantį vandenį, kakavą ir cukrų.
Kartu sumaišykite miltus ir druską.
Kartu sumaišykite grietinę ir sodą, po to įmaišykite aliejų ir kiaušinius bei trynius. Sumaišykite kartu kakavos sirupą ir grietinės, aliejaus ir kiaušinių masę.
Supilkite skystą masę į sausą mišinį ir išmaišykite (apie vieną minutę).
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir supilkite į paruoštas kepimo formas. Kepkite apie 30 minučių.
Leiskite biskvitams visiškai atvėsti: pirmiausia vėsinkite 20-30 minučių skardose, po to atsargiai išimkite ir atvėsinkite ant grotelių ar lėkštėje. Kremu tepkite tik visiškai atvėsusius biskvitus.
Kremą gaminsime taip:
Pirmiausia išlydykite šokoladą virš garų vonelės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išsukite iki purios masės sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Išsuktą sviestą įmaišykite į šokolado masę. Truputį pašildykite grietinėlę, įmaišykite į šokolado ir sviesto masę ir mikseriu plakite 3 minutes, kol kremas šiek tiek sutirštės. Jei mėgstate kremą, galite gaminti iš dvigubos normos.
Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite 1/3 paruošto kremo. Dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, viršų ir šonus tolygiai aptepkite likusiu kremu. Apibarstykite, jei norite balto ir pieniško šokolado drožlėmis bei aplaistykite išlydytu baltuoju šokoladu.
Skaniausia valgyti tą pačią dieną, praėjus apie 3-4 val. nuo sutepimo.
Siekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas ir funkcijas.
Funkcinis
Visada aktyvus
Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Parinktys
Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Statistika
Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais.Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik anoniminiais statistikos tikslais. Be teismo šaukimo, jūsų interneto paslaugų teikėjo savanoriško įsipareigojimo ar papildomų įrašų iš trečiosios šalies, vien šiuo tikslu saugoma ar gauta informacija paprastai negali būti naudojama jūsų tapatybei nustatyti.
Rinkodara
Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojo profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
KOMENTARAI
Kas megsta sokolada labai patiks!
Labai gardus!