Kaip gaminti sushi

Kaip gaminti sushi

Japonai teikia išskirtinį dėmesį šviežiausiems produktams. Būtent todėl jų patiekalai dažniausiai būna nerealaus skonio. Sushi - ne išimtis. Šiandien

Kaip konservuoti pomidorus
Kaip atskirti gerą mėsą
Pankolis – nauda žmogaus organizmui
Kaip pasigaminti Lazaniją

Japonai teikia išskirtinį dėmesį šviežiausiems produktams. Būtent todėl jų patiekalai dažniausiai būna nerealaus skonio. Sushi – ne išimtis. Šiandien jums pateiksime itin paprastą, tačiau be galo skanų sushi gaminimo receptą.

Jums prireiks:

  • Medinio padėkliuko (arba specialaus sushių vyniojimo kilimėlio);
  • Dumblių lapų;
  • Trumpagrūdžių japoniškų ryžių;
  • Įdaro (pagal skonį);
  • Wasabi pagardo;
  • Sojos padažo.

Gaminimas:

Ištieskite specialų sushių vyniojimo kilimėlį.

kaip-gaminti-sushi1 - Copy

 

 

Ant jo patieskite jūros dumblių lapą.

kaip-gaminti-sushi2 - Copy

Išvirtus specialius japoniškus ryžius sudėkite ant dumblių popieriaus ir tolygiai paskirstykite. Tolimesniajame krašte palikite laisvos vietos !

kaip-gaminti-sushi4 - Copy

Pasirinktus ingridientus ištieskite horizontaliai, per vidurį lapo.

kaip-gaminti-sushi5 - Copy

Pradėkite vynioti: užlenkite jums artimesni kraštą ir sukite kryptimi tolyn nuo savęs.

kaip-gaminti-sushi6 - Copy

kaip-gaminti-sushi7 - Copy

Turėtumėte gauti tokį ar panašų rezultatą:

kaip-gaminti-sushi9

Susuktą ritinėlį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Nedarykite jų per siaurų, kad būtų patogu valgyti pirštais ir ryžiai nebyrėtų.

kaip-gaminti-sushi10

Patiekite sushius ant stalo! Šalia sushių galite padėti indelį su sojos padažu ir wasabi pagardu. Šie padažai padės sustiprinti japonišką skonį.

kaip-gaminti-sushi11

Skanaus!

Keli sushių įdaro receptai jums:

Philadelphia

  • Kremas Philadelphia;
  • Šviežias agurkas;
  • Krabų lazdelės;
  • Žalia lašiša.

 

Suši su krabų lazdelėmis

  • Mango, 0.5 vieneto
  • Petražolės
  • Krabų lazdelės, 30 gramų
  • Prieskoniai

Sushiai su lašiša

 

  • lašiša (rūkyta ar sūdyta, bet tikrajame sušyje – žalia…)
  • agurkas
  • avokadas;

Sushiai su krevetėmis

  • krevetės (šaldytos ir atšildytos arba iš sūrimo)
  • agurkas
  • avokadas;

 

Kiti galimi sushių įdarai

  • kiaušiniai;
  • avokadas;
  • morka;
  • agurkas;
  • žali svogūnų laiškai;
  • šparagai* (maždaug 5 min nuplikyti verdančiu vandeniu);
  • raudonoji paprika (šviežia arba skrudinta);
  • rūkyta lašiša* (arba bet kokia kitokia sūdyta arba rūkyta žuvis);
  • sojjų daigai arba rukola;
  • baklažano juostelės* (skrudintos ant griliaus, keptos orkaitėje, keptuvėje arba virtos garuose);
  • saldžiųjų bulvių juostelės* (keptos orkaitėje);
  • grybai;
  • tofu juostelės (šviežios arba apkepintos);
  • bet kokie japoniški marinuoti konservuoti produktai*.
5.0
ĮVERTINIMAS
Skonis
2 user votes x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Sandrute 5 m. ago

    Puiki pamoka su fotkem.

  • DISQUS: 0