Kaip marinuoti agurkus

Kaip marinuoti agurkus

Kaip paruošti karštą vyną
Kaip iškepti avižinius sausainius
Kaip surasti daug grybų
Kaip skaniai iškepti stintą
Avinžirniai ypač naudingas produktas

Nors Lietuvoje jau sulaukėme rudens, drėgno ir tamsaus metų lauko, dėl to neverta nusiminti. Šis sezonas taip pat turi ką pasiūlyti. Rudens gėrybės bei darbas su jomis yra be galo malonus. Tai ne tik proga pasiruošti žiemai tam, jog turėtumėte išskirtinių patiekalų ingridientų, tačiau ir būdas maloniai praleisti jau atvėsusius rudens vakarus. Agurkų marinavimas yra vienas iš dažniausių būdų pasiruošti žiemai. Dažniausiai šeimininkėms aiškus procesas, tačiau kaip atrasti išties gerą receptą, kuris patiktų visai šeimai? Greičiausiai niekas nedrįs prieštarauti, jog močiutės marinuoti agurkai visada skaniausi. Mūsų pasiūlyti receptai jų greičiausiai nepranoks, tačiau pamėginsime prilygti.

[dropcap_green] 1 [/dropcap_green] Pirmasis receptas (šiek tiek aštrokas)

1 litrui vandens jums prireiks: [list_style_star]

  • Vieno kaupino valgomojo šaukšto cukraus;
  • Vieno valgomojo šaukšto be kaupo druskos;
  • Trijų valgomųjų šaukštų acto;
  • Kelių skiltelių česnako;
  • Šiek tiek krienų lapų ar stiebų;
  • Žiupsnelio serbentų;
  • Kelių vyšnių lapų, krapų;
  • Nesmulkintų juodųjų pipirų;
  • Čili pipiro;
  • Agurkų.

[/list_style_star]

Visų pirma nupjaukite agurkams taip vadinamas uodegėles ir užpilkite verdančiu vandeniu. Laikykite agurkus taip tol, kol atves. Belaukiant iškaitinkite stiklainius orkaitėje. Į juos įdėkite kelias skilteles česnako, šiek tiek čili pipiro, prieskoninių lapų, krapų ir sudėkite agurkus į stiklainius. Juos užpilkite verdančiu marinatu ir užsukite dangtelius. Galiausiai, užklokite šiltai ir laikykite tol, kol atvės, tik tada perneškite į rūsį ar kitą patogią vietą.

[dropcap_green] 1 [/dropcap_green] Antrasis receptas (skanūs ir traškūs)

Jums prireiks (kiekiai trims stiklinėms vandens):  [list_style_star]

  • Kelių skiltelių česnako;
  • Kkrapų;
  • Nesmulkintų juodųjų pipirų;
  • Agurkų;
  • Trijų stiklinių vandens;
  • Vienos stiklinės acto;
  • 1,5 šaukšto druskos.

[/list_style_star]

Sudėkite agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius, įmeskite pipirų, česnako, krapų ir užpilkite verdančiu marinatu. Taip palaikykite apie pusvalandį ir nukoškite atgal į indą. Tą skystį dar kartą užvirkite, užpilkite ant agurkų ir užsekite stiklainius dangteliais.  Stiklainius reikia laikyti APVERSTUS, šiltai, tol kol atvės.
Skanaus!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 1