Japonai teikia išskirtinį dėmesį šviežiausiems produktams. Būtent todėl jų patiekalai dažniausiai būna nerealaus skonio. Sushi – ne išimtis. Šiandien jums pateiksime itin paprastą, tačiau be galo skanų sushi gaminimo receptą.
Jums prireiks:
- Medinio padėkliuko (arba specialaus sushių vyniojimo kilimėlio);
- Dumblių lapų;
- Trumpagrūdžių japoniškų ryžių;
- Įdaro (pagal skonį);
- Wasabi pagardo;
- Sojos padažo.
Gaminimas:
Ištieskite specialų sushių vyniojimo kilimėlį.
Ant jo patieskite jūros dumblių lapą.
Išvirtus specialius japoniškus ryžius sudėkite ant dumblių popieriaus ir tolygiai paskirstykite. Tolimesniajame krašte palikite laisvos vietos !
Pasirinktus ingridientus ištieskite horizontaliai, per vidurį lapo.
Pradėkite vynioti: užlenkite jums artimesni kraštą ir sukite kryptimi tolyn nuo savęs.
Turėtumėte gauti tokį ar panašų rezultatą:
Susuktą ritinėlį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Nedarykite jų per siaurų, kad būtų patogu valgyti pirštais ir ryžiai nebyrėtų.
Patiekite sushius ant stalo! Šalia sushių galite padėti indelį su sojos padažu ir wasabi pagardu. Šie padažai padės sustiprinti japonišką skonį.
Skanaus!
Keli sushių įdaro receptai jums:
Philadelphia
- Kremas Philadelphia;
- Šviežias agurkas;
- Krabų lazdelės;
- Žalia lašiša.
Suši su krabų lazdelėmis
- Mango, 0.5 vieneto
- Petražolės
- Krabų lazdelės, 30 gramų
- Prieskoniai
Sushiai su lašiša
- lašiša (rūkyta ar sūdyta, bet tikrajame sušyje – žalia…)
- agurkas
- avokadas;
Sushiai su krevetėmis
- krevetės (šaldytos ir atšildytos arba iš sūrimo)
- agurkas
- avokadas;
Kiti galimi sushių įdarai
- kiaušiniai;
- avokadas;
- morka;
- agurkas;
- žali svogūnų laiškai;
- šparagai* (maždaug 5 min nuplikyti verdančiu vandeniu);
- raudonoji paprika (šviežia arba skrudinta);
- rūkyta lašiša* (arba bet kokia kitokia sūdyta arba rūkyta žuvis);
- sojjų daigai arba rukola;
- baklažano juostelės* (skrudintos ant griliaus, keptos orkaitėje, keptuvėje arba virtos garuose);
- saldžiųjų bulvių juostelės* (keptos orkaitėje);
- grybai;
- tofu juostelės (šviežios arba apkepintos);
- bet kokie japoniški marinuoti konservuoti produktai*.
KOMENTARAI
Puiki pamoka su fotkem.