Niekam ne paslaptis, jog vėstant orams vis daugiau lauko norime praleisti virtuvėje. Tai natūralu. Reikia tuo tik džiaugtis, mat atėjus rudeniui galime išbandyti naujus receptus ir nustebinti savo artimuosius bei šeimos narius. Jei ieškote recepto, kuris puikiai tiktų jaukiai vakarienei ir turėtų daug vertingų savybių, šį kartą jums paaiškinsime, kaip iškelti pyragą su vištiena ir brokoliais. Išgirdote teisingai. Pyragai ne visada privalo būti desertas, tai kuo puikiausiai tinka kaip pagrindinis patiekalas. Taigi, jei susidomėjote, štai ko jums prireiks:[list_style_star]
- Vienos vištienos krūtinėlės be kaulo;
- Vieno puodelio tarkuoto sūrio;
- Pusės vidutinio dydžio brokolio;
- Dviejų valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus;
- Vieno valgomojo šaukšto citrinų sulčių ir šiek tiek tarkuotos žievelės;
- Vienos skiltelės česnako;
- Vieno kiaušinio;
- Žiupsnelio sezamo sėklų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Sluoksniuotos tešlos;
- Kepimo popieriaus.
[/list_style_star]
Visų pirma paruoškite ingridientus. Nuplaukite vištieną ir brokolį, supjaustykite česnaką.
Tada sutarkuokite nuplautos citrinos žievelę ir išspauskite reikiamą kiekį sulčių.
Supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Į jį įberkite druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir žievelę bei įpilkite šlakelį alyvų aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 20 min.
Tuo metu nupjaukite brokolių galvutes nuo stiebų ir pavirkite 5 min. sūdytame vandenyje. Tada nukoškite ir palikite brokolius ant popierinių rankšluosčių, kad pastarieji sugertų drėgmę. Kol laukiate užkaiskite keptuvę ir pakepinkite vištieną kol ji įgaus auksinį atspalvį. Pamačius tokią spalvą išjunkite keptuvę ir palikite vištieną atvėsti.
Na o dabar sunkiausioji dalis. Paimkite kepimo skardą, ją išklokite kepimo popieriumi, o ant jo sudėkite paruoštos sluoksniuotos tešlos lakštą. Jo viduryje sudėkite brokolius, vištieną ir sūrį, Kraštuose likusius lakšto galus įpjaukite ir vieną po kito kryžiuokite ant pyrago viršaus, kaip parodyta žemiau esančioje nuotraukoje. Pasiekus parodtą rezultatą viską apibarstykite sezamo sėklomis ir pašaukite 15 min į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Galiausiai, pasiruoškite skanauti savo šedevrą kartu su savo šeimos nariais, skanaus!
KOMENTARAI
Atrodo labai skaniai, turėtų būti ir sveika, būtinai pabandysime pagaminti.
Derėtų prieš pašaunant kepti aptepti kepinį kiaušinio plakiniu ir tada barstyti sezamus… Geriau aplimpa :))