Neseniai prasidėjęs krepšinio čempionatas jau sutraukė begales aistruolių. Žinoma, ne visi jų varžybas gali žiūrėti gyvai, tad likusieji tai daro prie televizijos ekranų. Toks laiko praleidimo būdas labai smagus, galima sukvieti draugus ir linksmai pavakaroti. Tokių susibūrimų metu, vienas dažniausiai iškylančių klausimų – užkandžiai. Jei susirenka pakankamai daug žmonių, neretai tenka galvoti apie pigesnes alternatyvas. Tokiu atveju dažnas pasirinkimas yra kepta duona. Visgi, šis receptas gana pabodęs, na o taip pat užima daug laiko bei pastangų. Taigi, šį kartą pateiksime šiek tiek kitokį keptos duonos variantą, kuris išties nustebins svečius.
Jums prireiks:[list_style_star]
- Keptos baltos duonos kepalo;
- 350g sūrio;
- Svogūnų laiškų;
- 0.5 puodelio lydyto sviesto;
- 2 arbatinių šaukštelių aguonų;
- Folijos.
[/list_style_star]
Pradėkite nuo duonos pjaustymo. Padarykite ~5 įpjovimus vertikaliai ir ~11 horizontaliai. Jų skaičius priklauso nuo kepalo dydžio ir jūsų pasirinkimo.
DĖMESIO! Neperpjaukite duonos kiaurai. Turite ją tik įpjauti. Turėtų gautis rezultatas, parodytas žemiau esančioje nuotraukoje.
Tuomet supjaustykite sūrį griežinėliais.
Sūrį sudėkite į visus įpjovimus, kuriuos padarėte duonos kepale.
Tada supjaustykite svogūnų laiškus.
Supjaustytus svogūnų laiškus sumaišykite su lydytu sviestu ir aguonomis ir apšlakstykite ant duonos.
Galiausiai, suvyniokite duoną į foliją ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Tai užtikrins, jog duona apskrus ir jos kraštai taps traškūs.
Skanaus!
KOMENTARAI
Nuostabiai atrodo, bandysiu toki pasidaryti draugu kompanijai.
Laiko atrodo tikrai kad uzima nedaug.
Roberta a pas mane ateis draugai su vynium tai bandusiu kiopt si katletu , jun ka atek ir tun pas mum turim gera vyniaus po 1eura lauksium