Kaip skaniai užmarinuoti šašlyką

Kaip skaniai užmarinuoti šašlyką

Artėjant vasarai prasideda įvairaus pobūdžio piknikų gamtoje sezonas, nepriklausomai nuo to, ar planuojame vykti kažkur toliau prie vandens ar į gamtą

Kaip pasigaminti sluoksniuotus ledus
Kaip paruošti krevetes
Kaip pagaminti svogūnų žiedus tešloje
Kaip maitintis karštą vasaros dieną

Artėjant vasarai prasideda įvairaus pobūdžio piknikų gamtoje sezonas, nepriklausomai nuo to, ar planuojame vykti kažkur toliau prie vandens ar į gamtą, ar tiesiog apsiribojama pavėsine šalia namų. Populiariausias patiekalas vasarą – šašlykai.

 

Pradžiai kokia mėsą šašlykui pasirinkti?

Būtina rinktis šviežią, o ne šaldytą mėsą, nes pastarojoje mažiau maistinių medžiagų ir šašlykas niekada nebus sultingas. Tiesa, negalima rinktis ir pačios šviežiausios mėsos, nes iš skerdienos turi ištekėti kraujas, o mėsa turi būti kruopščiai marinuota. Svarbu ir tai, kurią gyvūno kūno dalį pasirinksite. Norint paruošti švelnaus skonio, sultingą šašlyką, puikiai tinka kiaulienos sprandinė ir ėriukų kojos. Šašlykas iš kiaulienos kumpio bus sausesnis. Nepatyrusiam asmeniui bus sunkiau paruošti sultingą šašlyką iš jautienos. Apskritai šašlykui tinka tik jautienos išpjova, kojų mėsa – nenaudojama. Tačiau, jei renkatės veršieną, rezultatas viršys Jūsų lūkesčius. Nepatyręs virėjas laisvai gali rinktis vištieną – mėsa bus minkšta, greitai paruošta, o naudoti galima bet kokią dalį – Jūsų piknikui puikiai tiks net vištienos sparneliai.

Skanūs šašlykų marinavimo ir ruošimo receptai:

Savo sultyse marinuoti šašlykai

Ingredientai:

1 kg kiaulienos
2 svogūnai
druskos
maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Kiaulieną pjaustykite kubeliais, ištrinkite druska ir pipirais.
Į puodą dėkite kiaulienos gabalėlius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus.
Mėsą gerai išmaišykite rankomis arba padaužykite mediniu plaktuku, tada paslėkite ir 3-4 valandas laikykite šiltoje patalpoje.

[divider]  [/divider]

Šašlykai marinuoti su citrinomis

Ingredientai:

2 kg kiaulienos sprandinės
1 kg svogūnų
3 vidutinės citrinos
Druska, pipirai
Galima dėti ir kt. mėgstamų prieskonių: bazilikai, mairūnai ir kt.

Gaminimas:

Į indą sudėti nemažais gabaliukais supjaustytą mėsą, griežinėliais pjaustytus svogūnus (svogūnus pamaigyti, kad išleistų sultis), prieskonius, išspausti iš citrinų sultis. Supjaustyti griežinėliais citrinas ir taip pat sudėti į indą. Viską gerai išmaišyti. Palikti marinuotis šaldytuve mažiausiai 3 val. Sunerti ant iešmų mėsą (nuimti svogūnus ir citrinas, nes svils) ir kepti.

[divider]  [/divider]

Aštrus kiaulienos šašlykas

Marinatui:

  • Lauro lapas, 1 vnt.;
  • Aliejus, alyvuogių, 1 v.š.;
  • Kmynai, 2 a.š.;
  • Kalendra, 1,2 a.š.;
  • Bazilikas, 1,2 a.š.;
  • Cinamonas, 0,6 a.š.;
  • Imbieras, 0,5 a.š.;
  • Pipirai, čili, 1 žiups.;
  • Muskatas, 1 žiups.;
  • Druska, 1 žiups.;
  • Pipirai, juodieji, 1 žiups.;

Reikės:

  • Kiauliena, 600 gr.;
  • Citrina, 1 vnt.;
Gaminimas:
  1. Dubenyje sumaišome kalendrą, maltus kmynus, imbierą, smulkintą baziliką, cinamoną, čili pipirus, maltą muskatą, druską, pipirus, smulkintą lauro lapą ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Kiaulieną (be kaulų) sumaišome su paruošta mase ir palaikome pusę dienos šaldytuve (vis pamaišome).
  3. Po to kiaulienos gabaliukus suveriame ant iešmo ir kepame ant grotelių. Iškepusius šašlykus apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis. Skanaus!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar
    Vacys 4 m.

    Labai gardūs receptai

  • comment-avatar
    berta 4 m.

    Aštrus receptas, labai skanus

  • DISQUS: 0