Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą

Kaip pasigaminti tikrą tradicinį Jautienos guliašą

Kaip gaminti kibinus – naminių kibinų receptas
Kaip pasigaminti GHEE (GHI) sviestą
Kaip iškepti tobulą obuolių pyragą?
Varškės apkepas
Čenakai su kiauliena

Guliašas yra tradicinis vengrų patiekalas. Lietuviai kalbininkai jį įvardintų kaip – lėtas mėsos troškinys.  Guliašo gaminime yra svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį apkepinti   svogūnus. O toliau  svarbu nepamiršti pagrindinių ingredientų kurie suteikia nuostabų skonį: svogūnas, salieras ir morka.

Ingredientai:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
2 saliero stiebai
2 česnako skiltelės, traiškytos
1 šaukštas maltos paprikos
1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml jautienos sultinio
1 1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1/2 šaukštelio kečupo
6 šaukštai riebios grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
  3. Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
  4. Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
  5. Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
  6. Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
  7. Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
  8. Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
  9. Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.
5.0
BENDRAS REZULTATAS
Skonis
2 naudotojas balsai x 5.0

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0