Guliašas yra tradicinis vengrų patiekalas. Lietuviai kalbininkai jį įvardintų kaip – lėtas mėsos troškinys. Guliašo gaminime yra svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį apkepinti svogūnus. O toliau svarbu nepamiršti pagrindinių ingredientų kurie suteikia nuostabų skonį: svogūnas, salieras ir morka.
Ingredientai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
500 g jautienos, pjaustytos kubeliais
1 didelis svogūnas, pjaustytas griežinėliais
1-2 raudonos paprikos, pjaustytos griežinėliais
1 morka, pjaustyta kubeliais
1 pastarnokas, pjaustytas kubeliais
2 saliero stiebai
2 česnako skiltelės, traiškytos
1 šaukštas maltos paprikos
1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml jautienos sultinio
1 1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1/2 šaukštelio kečupo
6 šaukštai riebios grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį
2 česnako skiltelės, traiškytos
1 šaukštas maltos paprikos
1 1/2 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml jautienos sultinio
1 1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1/2 šaukštelio kečupo
6 šaukštai riebios grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną, kol paruduos. Perkelkite ant lėkštės.
- Į keptuvę dėkite svogūną, papriką, morką ir pastarnoką. Kepkite 3-4 minutes.
- Dėkite česnaką, maltą papriką, pomidorų tyrę, kepkite 2 minutes.
- Į keptuvę dėkite atgal jautieną ir sumaišykite su daržovėmis. Pilkite jautienos sultinį, užvirkite.
- Uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę valandai. Retkarčiais pamaišykite.
- Po valandos išimkite iš orkaitės, sudėkite likusius produktus: balzaminį actą, cukrų, kečupą ir grietinę. Viską išmaišykite ir užvirkite ant viryklės.
- Uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į orkaitę 30-40 minučių, arba kol jautiena bus minkšta.
- Paskaninkite druska, pipirais. Tiekite su bulvių koše ar ryžiais.
5.0
BENDRAS REZULTATAS
2 naudotojas balsai x 5.0
KOMENTARAI